Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge aèria de les instal·lacions del moll d'Andalusia del Port de Tarragona

El Port de Tarragona es presenta a Amèrica del sud com a 'hub' logístic de la Mediterrània

Hi han donat a conèixer la Zona d'Activitats Logístiques i la intermodal ferroviària

L'Autoritat Portuària de Tarragona va aquesta setmana a Sao Paulo (Brasil) a la fira Intermodal South America, una de les principals cites del sector logístic d'Amèrica del Sud, per presentar la seva estratègia intermodal «com a element clau per a la seva projecció internacional com a hub logístic a la Mediterrània».

Des del port assenyalen que «la connexió eficient entre els diferents modes de transport» és el seu gran objectiu per als propers anys per poder consolidar el seu posicionament. Els objectius de l'autoritat portuària en aquesta fira són els d'«incrementar volums en serveis regulars existents, captar mercaderies provinents del seu hinterland,  augmentar les mercaderies en importació i exportació i seguir buscant volums per detectar noves destinacions de l'Amèrica Llatina i Amèrica del Sud».

Terminal intermodal ferroviària

La delegació tarragonina donarà a conèixer la terminal intermodal 'la Boella', oberta a totes les empreses del territori que decideixin apostar pel ferrocarril. Assenyalen que  pot albergar trens de fins a 750 metres de longitud en ample mixt (UIC i ibèric) i està situada al costat de la terminal de contenidors operada per DP World, «la qual cosa permet disminuir el cost de les maniobres dels vaixells portacontenidors fins als trens», valora l'autoritat portuària.

«A més, també té molt pròxima la zona d'inspeccions i duana, un altre punt fort al seu favor, ja que l'ordenació dels espais relacionats amb la logística intermodal fan del port una infraestructura de primer ordre, competitiva i àgil», assenyalen en el comunicat.

Zona d'Activitats Logístiques (ZAL)

Un altre dels actius que es presentaran al Brasil serà la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL), «un dels projectes estratègics en els quals està treballant el port de Tarragona», expliquen. La instal·lació, que compta amb una superfície de 100 hectaràrees, «és imprescindible perquè el port pugui assumir operacions logístiques de més valor afegit, a més de la càrrega i descàrrega de mercaderia», valora l'autoritat portuària. «La realització de noves activitats requereix majors centres logístics i, per això, es fa necessari construir zones logístiques que tenen capacitat per aquestes activitats en una zona pròxima al port», sostenen.

En aquest sentit, recorden que aquest centre logístic tindrà accés ferroviari directe «per facilitar l'entrada del tren a aquesta àrea i fer més eficients els moviments que puguin produir-se des de la terminal de contenidors».