Presentació del nou projecte de creuers del Port de Tarragona  a la fira internacional Seatrade Cruise Global de Miami

El Port de Tarragona presenta el seu nou projecte de creuers a Miami

S'han explicat els principals atractius de Tarragona i de la Costa Daurada com a destinació turística i el potencial de les instal·lacions portuàries

El Port de Tarragona ha presentat el seu nou projecte de creuers a la fira internacional Seatrade Cruise Global a Miami (Estats Units). Un acte presentat pel president de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep M. Cruset, i el CEO Global Ports Holding, H. Emre Sayin.

Tots dos, a l'estand de Global Ports Holding (GPH), han presentat el nou partenariat i el projecte del nou edifici a la terminal de creuers del Moll de Balears, que estarà en actiu el pròxim estiu 2023.

Global Ports Holding és l'adjudicatari oficial del servei de creuers a Tarragona i construirà una nova terminal de creuers al Moll de Balears al Port tarragoní. Un acord que es va signar a principis de 2022 i serà concessionari durant 12 anys per gestionar els serveis per als passatgers de creuers a Tarragona.

Un projecte que planeja invertir 5,5 milions d'euros en una terminal d'última generació. Emre Sayin ha declarat que «estem encantats d’haver estat escollits com a operador d’un port amb un potencial tan alt. Tarragona és realment una destinació bonica amb grans connexions. Esperem destacar la seva història i la seva cultura, al mateix temps que construïm una terminal nova i respectuosa amb el medi ambient que complementarà el port i el destí».

Aprofitant la seva estada a Estats Units, el Port ha explicat els principals atractius de Tarragona i de la Costa Daurada com a destinació turística i el potencial de les instal·lacions portuàries, entre ells el nou Moll de Balears.

Es tracta d’una infraestructura multipropòsit que permet augmentar la línia d’atracada de creuers en 700 metres i oferir una operativa molt més còmoda i àgil. Aquesta infraestructura representa una millora per a l’activitat creuerística, ja que obre la porta a acollir creuers més grans i permet l’atracada de més vaixells de manera simultània.

El nou Moll de Balears del Port de Tarragona
El nou Moll de Balears i la nova participació de Global Ports Holding com a gestor de creuers a Port Tarragona dos dels punts forts de Port Tarragona | Port Tarragona

El president del Port de Tarragona ha comentat que «l’associació amb Global Ports consolida el projecte de creuers al nostre Port. La seva experiència i professionalitat ajudaran a rellançar aquesta activitat a la nostra ciutat i a recuperar els resultats prepandèmics en dos anys. Ens alegrem que, a partir d’ara, Tarragona estarà disponible per a més visitants de tot el món».

Tarragona, a la Seatrade Cruise Gobal

El Port Tarragona i Tarragona Cruise Costa Daurada han participat a la Seatrade Cruise Global. Aquesta és una fira internacional per a la indústria del creuer que reuneix als principals compradors, proveïdors i agents en una trobada de feina caracteritzada per treball en xarxa, compres, innovació i educació mediambiental al sector.

L'objectiu principal és donar a conèixer Tarragona, la Costa Daurada i Terres de l’Ebre com una oferta turística i destinació de creuers d’alta qualitat.

Durant els 4 dies de la fira, del 25 al 28 d’abril, el president del Port, Josep Maria Cruset, i l’equip comercial encarregat del tràfic de creuers, explicaran el potencial de Tarragona i de la Costa Daurada com a destí de creuers davant dels principals agents turístics a escala internacional, en la reunió més important del sector a escala mundial.