Un creuer atracat al Port de Tarragona, amb els passatgers baixant del vaixell i pujant a un autocar

El Port preveu una gran temporada de creuers a Tarragona: 38 escales i 58.000 visitants

La infraestructura no descarta que en les properes setmanes es tanquin noves escales

La temporada turística d'aquest 2022 es preveu positiva a la demarcació de Tarragona. Una de les previsions que demostra aquest fet és l'arribada de creuers a la costa tarragonina.

El Port de Tarragona ha incrementat les previsions per aquest 2022 fins a les 38 escales, que portaran a la ciutat uns 58.000 visitants. Una xifra que no és definitiva, ja que l'empresa concessionària de la terminal de creuers, Global Ports, encara treballa amb diferents companyies navilieres perquè facin parada a Tarragona.

La reactivació del sector turístic després de la pandèmia i les incerteses arran de la guerra a Ucraïna fan que enguany la planificació de les companyies sigui més d'última hora. Amb tot, aquest dimarts s'ha reunit la Taula Institucional de Creuers de Tarragona, amb la presència de diferents agents turístics i institucionals del Camp de Tarragona.

Tornar a les xifres prepandèmia

Fa menys d'un mes el Port de Tarragona tenia confirmada l'arribada de 28 creuers, un número que fa quinze dies el president de la institució, Josep Maria Cruset, va elevar fins als 31. Aquest dimarts, a la reunió de la Taula Institucional de Creuers, Global Ports ha pujat la xifra fins als 38 i 58.000 visitants.

La voluntat del port és que l'any que ve es recuperin els nivells del 2019, quan van arribar 128.000 passatgers. Amb tot, les estimacions és que aquest 2022 s'assoleixin registres similars als del 2017 i molt per sobre de les últimes dues temporades, condicionades per la covid-19.

Així, Tarragona espera rebre creuers durant tota la temporada, des del 15 d'abril i fins l'11 de novembre. La majoria de les escales es concentraran a l'abril i maig —set i sis, respectivament— i a l'octubre, amb quinze escales previstes i més de 30.000 passatgers.

Des de la institució han celebrat que la majoria de les companyies que operaven el 2019 hagin renovat el compromís amb la ciutat i que, a més, empreses com Royal Caribbean, MSC Cruises, CroisiEurope i Tradewind Voyage s'hi hagin afegit.

Promoció de ciutat i territori com a destinació turística

La reunió de la Taula Institucional de Creuers ha comptat amb la presència de representants d'ajuntaments de Tarragona, Reus, Vila-seca, la Diputació de Tarragona, PortAventura World, la Federació Empresarial d'Hostaleria de Tarragona, la URV o l'aeroport de Reus, entre altres. A més, Global Ports s'ha incorporat a la mesa.

El director general de la companyia, Emre Sayin, hi ha participat telemàticament i ha explicat que es volen implicar en la promoció de la ciutat i del territori, no només com a port de creuers sinó també com a destinació turística.

La taula de creuers es reuneix cada quatre mesos per a consensuar el pla d'acció i impulsar activitats de promoció i altres iniciatives que reforcin la demarcació com a destinació del sector turístic de creuers.