Imatge d'una part del comboi del servei ferroviari regular multiclient TECO al Port de Tarragona

El Port de Tarragona posa en marxa la seva primera ruta ferroviària multiclient

Un comboi amb contenidors connectarà la infraestructura tarragonina amb Andalusia dos cops per setmana

El Port de Tarragona ha posat en marxa aquest dijous el primer servei ferroviari regular multiclient TECO (tren exprés de contenidors) en les seves instal·lacions. Segons ha explicat l'organisme en un comunicat, es tracta d’una connexió que uneix Tarragona amb Andalusia i viceversa un mínim de dos cops per setmana, amb parades a Córdoba (El Higuerón), Sevilla (La Negrilla) i San Roque (Cádiz), amb un temps de trànsit de 24 hores.

Les arribades a la infraestructura tarragonina es produiran dilluns i dimecres/dijous, mentre que les sortides seran el mateix dilluns i dijous al matí. Puntualment, d’acord amb la demanda del servei, es faran tres sortides setmanals. El primer comboi ha estat un tren de 550 metres de llargada i ha transportat un total de 1.500 tones de mercaderies.

La càrrega i descàrrega de mercaderies es farà a la PortTarragona Terminal La Boella

El nou servei va a càrrec de l'empresa de transport Multirail, que s'encarrega de la comercialització i captació de clients. La tracció del comboi va a càrrec Captrain, mentre que Transpaís realitzarà la càrrega i descàrrega dels contenidors a la PortTarragona Terminal La Boella. El canvi d’ubicació del servei ferroviari, que fins ara s’operava a la terminal d’Entrevies, permetrà una millor gestió de les mercaderies.

Així, en disposar de més espai, serà més fàcil configurar combois més llargs, alhora que permetrà un potencial increment de freqüències i la comptabilització amb els tràfics portuaris regulars ja existents. Des del Port de Tarragona s'ha recordat que el fet que sigui un comboi multiclient permetrà que qualsevol empresa interessada pugui fer-ne ús.

En aquest sentit, l'organisme tarragoní ha recordat que està previst ampliar i millorar les instal·lacions de la PortTarragona Terminal La Boella, amb una inversió publicoprivada de més de 25 milions d'euros. Les previsions del Port és mantenir el servei mentre es fan les obres.

Bones perspectives

El Port de Tarragona treballa amb la previsió que la nova línia incrementarà el tràfic en un mínim de 5.000 TEUs durant el primer any. Així mateix, en una conjuntura amb un auge del mercat ferroviari i les connexions marítimes de la infraestructura tarragonina, com el servei Ro-Ro amb Turquia —el més ràpid de la península amb el país eurasiàtic—, pot provocar sinergies molt positives amb el nou servei.