Imatge del Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

El Port de Tarragona programa diverses iniciatives en el Dia Internacional de les Dones

Les activitats es faran en els espais del Moll de Costa: el Museu del Port, l’Arxiu del Port i el Teatret del Serrallo

El Port de Tarragona ha preparat un seguit d'iniciatives amb motiu del Dia Internacional de les Dones el pròxim 8 de març. Unes activitats que es faran en els seus diversos espais del Moll de Costa: el Museu del Port, l'Arxiu del Port i el Teatret del Serrallo.

Les activitats del 8M

Al Museu del Port hi haurà una nova activitat per a tots els públics. Una visita teatralitzada a l'interior museístic sota el títol 'Consignat vaixells'. La presentació serà el 8 de març i el diumenge 13, a les 12.30 hores, es farà la primera visita teatralitzada gratuïta amb cita prèvia a museuport@porttarragona.cat.

El personatge de l'Emília Mallol presenta la consignatària actual del Port de Tarragona mentre explica la tasca que porta a terme el consignatari als ports per resoldre situacions de l'armador i la mercaderia a carregar o descarregar. 

A l'Arxiu del Port, en el marc de les activitats programades, s'organitza una conferència amb el títol 'Arxius en clau feminista'. Remei Perpinyà, doctora en Història i màster en Arxivística, serà l'encarregada de realitzar-la.

Aquesta forma part del cicle 'Tardes a l'Arxiu' i tindrà lloc el dimarts 8 de març a les 18 hores a la sala d'actes de l'Arxiu del Port. La periodista tarragonina Laura Casas presentarà l'acte. L'activitat és gratuïta amb aforament limitat i cal fer la reserva a arxiu@porttarragona.cat

El Teatret del Serrallo acollirà dues activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El dissabte 5 de març a les 20 hores serà escenari del concert 'Mr.Divas', mentre que el 17 de març, a les 17 i a les 19 hores, les dones de la Casa del Mar amb tres petites actuacions en un 'Tastet poètic'.

'Mr. Divas' presenta un concert íntim, un projecte que fa un homenatge a les veus femenines de més culte. Un acte amb preu solidari a favor de l'Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí.

Les dones de la Casa del Mar presenten tres petites actuacions de teatre amb el títol reivindicatiu 'Dones amb els ets i uts'. Totes dues funcions són gratuïtes i es poden recollir a l'oficina de la Casa del Mar.

Altres activitats per aquest març

L'Arxiu del Port organitza per al diumenge 13 de març una visita guiada a la casa Fontanals del barri del Port. Una visita conduïda per Francesc Gassó, propietari de l'immoble, i que ha tingut cura de conservar tota la documentació dels Fontanals-Vidal.

La visita serà a les 12 hores del diumenge. El punt de trobada per efectuar la visita serà davant l’estàtua de Mercuri de la plaça dels Carros. L’activitat és gratuïta amb aforament limitat i per fer reserva cal trametre un correu a arxiu@porttarragona.cat.