Reunió per la presentació dels projectes estratègics del Port de Tarragona

El Port de Tarragona i Puertos del Estado analitzen els projectes estratègics del port

Álvaro Rodríguez Dapena es reuneix amb la Comunitat Portuària en la seva visita al Port Tarragona

Els projectes estratègics del Port de Tarragona i l'anàlisi amb la Comunitat Portuària de Tarragona sobre l'estat actual i perspectives de futur del sistema portuari han encapçalat la reunió entre el president de l'Organisme Públic 'Puertos del Estado', el president del Port i responsables de l'Autoritat Portuària. 

La visita d'Álvaro Rodríguez Dapena, de Puertos del Estado, ha servit per posar-se al dia del port tarragoní. La visita ha començat amb una reunió de treball amb el Comitè Executiu de l'Autoritat Portuària de Tarragona. Ha servit per explicar l'estat d'execució de les inversions que està desenvolupant el Port amb l'objectiu de créixer, augmentar trànsits i incrementar la competitivitat.

Cruset ha afirmat que «el desplegament d’Horitzó 2023 suposarà la implementació de diverses inversions pròpies i alienes, entorn de l'any 2023 i principis de 2024, que suposaran unes sòlides bases per a un creixement de l'activitat portuària i l'economia i l'ocupació locals». 

L'entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani convertirà el port en el punt més al sud de la península amb connexió amb Europa en ample de via internacional. A més, la posada en marxa del túnel de Lilla de la A-27 millorarà la connexió terrestre, en temps i en eficiència, amb el hinterland del Port.

Així mateix, Tarragona treballa en les obres de tres grans infraestructures que generaran un creixement dels trànsits portuaris, especialment de mercaderia general, i contribuirà a la recuperació econòmica de la província de Tarragona. 

Les inversions del Port

El Port Tarragona està desenvolupant una Zona d'Activitats Logístiques, amb una inversió de més de 30 milions d'euros en els pròxims anys. Unes accions per a urbanitzar un espai portuari de prop d'un milió de metres quadrats preparat per a acollir inversions privades per a la implementació d'activitats logístiques amb alt valor afegit.

En paral·lel, el Port està realitzant una inversió 15 milions d'euros per a la construcció d'una nova terminal intermodal a Guadalajara-Marchamalo. Aquesta anirà directament connectada amb la terminal intermodal del port: La Boella.

La concessió d'aquesta terminal suposarà una inversió privada de més de 20 milions d'euros (més 5 milions d'inversió pública) per a l'ampliació, modernització i explotació d'aquesta infraestructura, la qual cosa contribuirà al creixement del trànsit de mercaderia general i al transport per ferrocarril. 

Després de l'exposició del president de Port Tarragona, el president de Puertos del Estado ha traslladat als directius de l'Autoritat Portuària que «2022 serà un any clau per al sistema portuari espanyol, ja que tenim per davant importants reptes per a aconseguir que els ports siguin infraestructures més i millor connectades, segures, intel·ligents, sostenibles i competitives».