El Port Tarragona realitza l’operativa d’embarcament de 7 peces de Project Cargo amb destinació Bèlgica

El Port de Tarragona realitza l'embarcament de 7 peces de Project Cargo cap a Bèlgica

El procediment de càrrega és de gran complexitat ha tingut una duració de tres dies

El Port de Tarragona ha realitzat l'operativa d'embarcament per a l'exportació de set mòduls de Project Cargo de 1.600 tones per a la indústria química amb destinació al port d'Anvers, a Bèlgica. La construcció realitzada per Schwartz-Hautmont ha utilitzat les instal·lacions del moll de Lleida per a realitzar «aquesta complexa operativa», informa l'Autoritat Portuària en un comunicat.

L'operativa s'ha dut a terme en  tres jornades diferents: durant la primera es van carregar alguns dels elements auxiliars, en la segona es va realitzar el gruix de l'operativa, amb les peces més importants, i la tercera ha servit per a concloure.

Aquest projecte de planta petroquímica ha estat construïda de forma modular per ser transportats a Bèlgica per mar. La planta consta de 7 mòduls de 1.600 tones i mesura 100 metres d'altura. Al muntatge final de tots els elements fabricats pels diferents tallers i col·laboradors del projecte, hi han participat 18 empreses i més de 200 treballadors, i s'ha realitzat a les instal·lacions del Port de Tarragona.

El projecte està liderat per Schwartz-Hautmont hi han col·laborat també diferents empreses com Comersa, Teyco, Aitub, Elevarent, Gruas Rigar, Comersa, Proalba i OCA. Schwartz-Hautmont és encarregada del muntatge i gestió d’aquests projectes dins del recinte portuari tarragoní, ja que compta amb una extensa experiència en el sector de la construcció d’estructures metàl·liques que requereixen una alta especialització.

L'empresa estibadora encarregada d'aquesta operativa ha estat Bergé Marítima, i per a la maniobra i els moviments de trasllat al costat del vaixell s'han utilitzat equips propulsats d'alta precisió com un Transport Modular Autopropulsat  (SPMT) de quarta generació i que compta 24 eixos.