Imatge de dos vaixells de contenidors al Moll d'Andalusia del Port de Tarragona

El Port de Tarragona segueix donant bones notícies: un mes d'abril de rècord

En els primers quatre mesos de l'any, la infraestructura tarragonina ha transportat més de deu milions de tones de mercaderies

El tràfic de mercaderies al Port de Tarragona continua donant notícies molt positives i aquest passat mes d'abril ha estat de rècord, amb un creixement del 23,5% respecte del mateix mes de l'any anterior. Així, durant el quart mes de l'any, la infraestructura tarragonina ha mogut un total de 2,98 milions de tones en els seus molls. L'acumulat en els quatre primers mesos de l'any se situa en 10,37 milions de tones, un 3,9% més que el 2021.

Les dades registrades durant el passat mes d'abril són les segones millors de la sèrie històrica per aquest mes al Port Tarragona. En aquest sentit, els 2,98 milions de tones de mercaderies mogudes durant el mes d'abril només han estat superades per l’abril de 2018 quan es van moure 3,04 milions de tones.

Els sòlids a lloure lideren el creixement

Durant el mes d'abril, els sòlids a lloure han aconseguit el seu rècord de moviment, convertint-se la mercaderia que més ha crescut, registrant un increment del 102,8% respecte del 2021, amb 984.331 tones mogudes. Dins d’aquest grup destaquen els rècords dels productes químics i els cereals i farines que han aconseguit les millors xifres de la seva sèrie històrica.

En l’acumulat durant els primers quatre mesos de l'any, els sòlids a lloure han registrat un creixement del 21,5% i 2,90 milions de tones mogudes des de principis d’any. Les dades registrades en productes agroalimentaris han confirmat la capacitat d'adaptació del mercat, diversificant els països d'origen d'aquest tipus de mercaderies en una conjuntura complexa com l'actual.

Així, al Port de Tarragona ha arribat moresc procedent d'Ucraïna, blat de Bulgària, Lituània i Letònia o moresc dels Estats Units i Romania.

Tendència a l'alça de la càrrega general

Pel que fa a la càrrega general, que continua amb la seva tendència a l’alça amb un creixement acumulat del 24% fins al mes d’abril, destacat el clar increment del moviment de TEU (contenidors), que en el primer quadrimestre de l’any ha estat d’un 144,7% amb 37.029 unitats mogudes.

El tràfic de vehicles també ha aconseguit registrar dades positives durant els primers quatre mesos de l'any, amb 57.801 unitats mogudes en els molls de Galícia i Cantàbria, una xifra que suposa un creixement de l'11,3%.

Els líquids a doll continuen liderant les xifres absolutes amb 6,52 milions de tones mogudes en el primer quadrimestre de l’any. Durant el mes d’abril van créixer els tràfics d’aquest grup en 1,5%, amb els químics i els derivats del petroli com a mercaderies líders.