Imatge del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, a l'estand de l'organisme al SIL de Barcelona

El Port de Tarragona aborda al Saló de la Logística els reptes de futur del sector

L'organisme ha estat present al SIL de Barcelona on ha organitzat un cicle de xerrades amb experts

L’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) ha participat aquests darrers dies en el Saló Internacional de la Logística (SIL) de Barcelona amb un estand propi, en què han organitzat un innovador cicle de conferències per abordar alguns dels principals reptes de futur de la logística i el transport marítim. Les xerrades, organitzades pel Port de Tarragona, han abordat la digitalització, la intermodalitat, la transició energètica i l’impacte del 'Fit for 55'.

Un dels ponents més destacats va ser el secretari de Territori i Mobilitat del Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Isidre Gavín, que va ser el protagonista de la conferència 'Digitalització i resiliència logística'. En la seva intervenció, Gavín va destacar que «malgrat les diferents crisis dels darrers temps, la digitalització avança amb solucions tecnològiques transversals».

El secretari de Territori i Mobilitat va concloure que «aquestes ofereixen eines per fer més eficient la cadena logística i que contribueixen a l’aparició de nous perfils professionals que generen oportunitats per a la resiliència».

Altres ponents del cicle de xerrades

Un altre dels ponents convidats va ser Miguel Núñez, cap d’Àrea de Normativa Marítima i Cooperació Internacional, de la Direcció General de la Marina Mercante del Ministero de Tarnsport, Mobilitat y Agenda Urbana. Núñez és el negociador davant la UE per la posada en marxa el programa 'Fit for 55' d’innovació política para l’acció climàtica.

També van participar en el cicle de conferències Carlos Lázaro, CCO de Bergé GEFCO; Daniel Allard, Project Development Manager d’EKOL Logistics; Rubén Folgado, director general de Messer Ibèrica i MesserGas; i Roser Galofré, professora de Transport i Comerç Internacional.

Dia de la comunitat portuària

Durant la presència del Port de Tarragona al Saló Internacional de la Logística, l'estand va acollir la commemoració del dia de la comunitat portuària de Tarragona, que va aplegar nombroses persones. La cita, ja tradicional, va tenir lloc durant el segon dia del SIL i va comptar amb la presència dels principals responsables de les terminals del Port i representants de les institucions econòmiques del Camp de Tarragona.

La celebració també va reunir responsables de les empreses institucions presents a la fira, així com professionals dels mitjans de comunicació especialitzats en logística, transport i ports.