Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de diverses càrregues de vaixells al Moll de la Química, a Tarragona

El Port de Tarragona 'se salva' de l'embús del Canal de Suez

Les principals connexions comercials no utilitzen aquesta ruta marítima | L'Autoritat Portuària assegura que treballa «amb normalitat»

El  tràfic comercial per via marítima de tot el planeta segueix en escac (i una mica en quarantena) des que fa una setmana un buc més gran que el Camp Nou va encallar  per complet Canal de Suez i ha muntat un embús sense precedents que a hores d'ara encara col·lapsa la ruta. El canal, frontera artificial entre Egipte i l'Àsia Occidental, no ha pogut donar pas a cap dels grans vaixells que aspiren a connectar cap al mar Mediterrani, i que dia rere dia se segueixen acumulant a les immediacions d'una ruta encallada fins a nou avís. El comerç que depèn d'aquests grans bucs patirà conseqüències desastroses a escala econòmica.

El Port de Tarragona, però, se salva de l'incident. L'autoritat portuària és una de les portes d'entrada i sortida de mercaderies  més potents de tot l'Estat espanyol, si bé «les nostres principals connexions  marítimes no utilitzen el Canal de Suez». Els principals països que connecten amb Tarragona són Rússia, Algèria, Brasil, Itàlia, Estats Units o Turquia, i en cap d'ells l'enllaç cap a Tarragona  passa per aquest punt crític del mapa.

«Aquest fet ha permès que el treball a les nostes instal·lacions continués amb normalitat» des que el buc 'Ever Given' va accidentar-se el passat 23 de març al bell mig del canal comercial, han argumentat des del Port de Tarragona. L'incident, doncs, no trenca la línia d'un molt bon inici d'any a l'Autoritat Portuària, amb un gener i febrer que ja supera en un 13% els tràfics i mercaderies dels primers dos mesos del 2020, encara previs a l'impacte de la pandèmia. L'embús a Suez, doncs, no altera les bones previsions.