Una plantilla de cotxes al Port de Tarragona

El Port de Tarragona es consolida com el tercer millor port de l'Estat en la logística de vehicles

Una associació europea de fabricants de vehicles ratifica la bona valoració del Port durant dos anys consecutius

El Port de Tarragonaés el  tercer port  de l'Estat més important pel que fa al  tràfic de vehicles. Respecte a l'any anterior, ha escalat fins a la tercera posició del rànquing de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions  (ANFAC), millorant també la del servei de logística marítima portuària.

En total són  vuit els ports espanyols que ofereixen aquest tipus de servei  i el Port de Tarragona  s'endú la medalla de bronze, col·locant-se per sobre la mitjana del total de ports, amb una puntuació de  4,1 sobre cinc.

L'organització ANFAC és membre també de l'European Automobile Manufacturers Association (ACEA), una entitat que representa als 15 grans grups automobilístics europeus, que s'encarrega de realitzar aquesta enquesta de serveis portuaris, on 16 marques d’automòbils, vehicles comercials, camions i autobusos han respost, totes apuntant cap al  Port de Tarragona.

206.699 vehicles transportats l'any 2019

El  Port de Tarragona  aconsegueix escalar fins a la tercera posició, consolidant-se com a únic port que millora la seva puntuació durant dos anys seguits. Només el superen el  port de València, el segon port de l’Estat amb més moviment de vehicles, 583.255 vehicles, i de  Barcelona, líder de l’Estat espanyol en tràfic de vehicles, amb un moviment de 710.511 vehicles  el 2019.

Aquest moviment de vehicles també ha millorat al  Port de Tarragona, passant de 191.912 vehicles l'any 2018, a 206.699 l'any 2019, el que suposa un augment d’un  7,71%.

Valoració molt satisfactòria

L'enquesta de l'associació de fabricants de cotxes fixa en 'satisfactori' i 'molt satisfactori', obtenir una valoració d'entre quatre a cinc punts, dins la forquilla de valors màxims que es pot assolir.

El rànquing que s'estableix a partir de l'enquesta de l'ANFAC  s'obté a partir de la valoració de diferents elements que es consideren essencials dins el servei de logística portuària, considerant els nivells de qualitat que els fabricants de vehicles requereixen per al transport d'aquests.

Entre altres elements, es valora el nivell d'implicació de l'Autoritat Portuària, la gestió dels tràmits duaners, l’accessibilitat al port, l’estat de les zones de dipòsit, l’agilitat en la gestió i la manipulació dels vehicles, entre altres.