Imatge d'un vaixell de mercaderies en un port.

El Port de Tarragona torna a rebre un vaixell procedent d'Ucraïna quatre mesos després

L’Ocean Legend, una embarcació de 111 metres d'eslora, ha descarregat 5.000 tones de sorgo

La guerra d'Ucraïna va trasbalsar la vida de milions de persones, però a més a més del drama humà que suposa, les seves conseqüències en l'àmbit econòmic han estat mundials. Des de l'inici del conflicte bèl·lic, el Port de Tarragona també havia vist com desapareixien dels seus molls embarcacions procedents d'aquest país. De fet, el president Josep Maria Cruset, ja va explicar que els tràfics amb aquest país representaven un 3,9% del total dels que hi havia al port tarragoní, una xifra que tot i les circumstàncies, no s'ha vist afectada.

Aquest passat dijous 7 de juliol, el Port de Tarragona ha trencat amb l'absència d'embarcacions procedents d'aquest país d'Europa de l'Est. L'arribada de l'Ocean Legend ha significat el retorn d'un vaixell procedent d'Ucraïna, quatre mesos després.

Descarrega 5.000 tones de sorgo

L'embarcació ha arribat a Tarragona per descarregar sorgo, una alternativa al blat o blat de moro en zones on la sembra és més complicada i que s'utilitza per a crear productes d'alimentació animal. L’Ocean Legend, de 111 metres d'eslora i 3557 de GT, ha descarregat 5.000 tones d'aquest producte.

El vaixell va sortir el passat 24 de juny del Port d'Izamail, a Ucraïna, en direcció a Tarragona. Va arribar al port tarragoní dijous passat després de 14 dies de travessa, passant per Itàlia. Ara, l'Ocean Legend continuarà el seu trajecte cap a Cosntanta, a Romania. El vaixell navega amb tripulació i bandera turca i va ser al Port de Tarragona fins divendres passat.

Més importacions en el primer trimestre del 2022

Malgrat que el conflicte bèl·lic ha afectat l'economia mundial i el trànsit de vaixells, el Port de Tarragona va importar durant els primers mesos del 2022 un total de 627.686 tones de mercaderies procedents d'Europa de l'Est, una xifra que representa un augment respecte als primers sis mesos del 2021, moment en què van arribar 450.122 tones entre Ucraïna i el Port de Tarragona, principalment de cereals i farines.