Pla general d'una embarcació carregada de contenidors en un dels molls del Port de Tarragona

El Port de Tarragona redreça el rumb i ja creix un 13% després del primer trimestre de 2021

El tràfic de mercaderies torna a accelerar després dels entrebancs la pandèmia | El mes de març, el segon millor de tota la línia 2020 i 2021

El  Port de Tarragona ja anticipava «signes de recuperació» des del primer dia d'aquest any 2021, i les dades definitives del primer trimestre  confirmen aquesta mateixa tendència. L'Autoritat Portuària ha fet públic aquest dimecres que, entre els mesos de gener i març, el tràfic de mercaderies  que ha registrat és ja d'un 13% més que en les mateixes dates de l'any anterior, una ampliació d'aquests «signes de recuperació» que cada cop està més pròxima a deixar enrere els entrebancs de la pandèmia.

El mes de març  ha estat, per a les arques del Port, el segon més de la línia temporal de 2020 i 2021 només per darrere de l'octubre. L'Autoritat Portuària ha mogut més de 2,6 milions de tones de mercaderies, un 34% més que en el març de 2020 —cal tenir en compte que els estralls de la pandèmia van començar durant la segona quinzena del mes—. Tot plegat fa preveure un segon trimestre d'enlairament, no només per les bones perspectives d'enguany sinó, també, perquè és on el 2020 va tocar fons amb la  primera onada del virus.

El Port de Tarragona tanca un bon primer trimestre i el març esdevé un dels millors mesos des de l'esclat de la pandèmia

El bon funcionament portuari respon en especial a les càrregues  de sòlids a lloure (que pugen un 22%), càrrega general (que creix un 19%) i els líquids a doll (+9,5%) en comparació amb el primer trimestre del 2020. Noves estratègies com la nova ruta comercial Ro-Ro amb  Turquia comencen a donar els seus fruits amb un increment del 40% del tràfic de càrrega general  en aquest mes de març, per exemple, i tràfics com els energètics, els agroalimentaris  o els sidrometal·lúrgics també han experimentat un creixement notable.

Amb els números a la mà, el Port de Tarragona  se situr entre els cinc ports amb més tràfic de mercaderies de tot l'Estat durant aquest inici de 2021 i és el segon que més creix respecte a l'any anterior. Les previsions per als pròxims trimestres són més que positives, i la institució confia en assolir, a finals de l'any, més de 30 milions de tones mogudes. L'any 2020 havia acabat, cal recordar, amb prop de 27 milions de mercaderies mogudes i, malgrat la pandèmia, números verds.