Pla general d'un vaixell de descàrrega de cereals al Moll d'Aragó

El Port de Tarragona treballa per garantir el subministrament de cereals

Els responsables de l'Autoritat Portuària s'han reunit aquest dijous amb les empreses estibadores de la infraestructura tarragonina

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, el director general de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Ramón Ignacio Garcia, i la directora d'operacions portuàries, Núria Obiols, es van reunir aquest dijous amb representants de les cinc empreses estibadores que operen a la infraestructura tarragonina i amb el representant d'ASFAC per a tractar la situació actual de congestió del Port de Tarragona.

Els representants del Port de Tarragona també van mostrar la seva preocupació pel possible risc de desproveïment de la cadena de subministrament de blat i soia per a l'elaboració de pinsos animals. Així, el president de l'APT va recordar a les parts «el compromís ferm amb el posicionament i la competitivitat del Port de Tarragona i la seva predisposició per a trobar solucions a curt termini per als reptes de càrrega i descàrrega de final d'any».

Garreta va assegurar que, «des d'una posició neutral i des d'una actitud mediadora, alhora que proactiva i exigent, l'APT treballarà per a garantir la cadena de subministrament desenvolupant totes les gestions necessàries per a donar major prioritat de descàrrega als vaixells carregats amb blat i amb soia». El president del Port també va instar les empreses estibadores a prendre les mesures necessàries per a descongestionar els molls de Tarragona.

Les empreses creuen que en les pròximes setmanes el ritme de descàrrega s'incrementarà

Per la seva banda, les empreses van explicar que ja havien advertit que, malgrat haver reforçat els seus serveis, les mesures adoptades serien insuficients. En aquest sentit, van la seva predisposició a posar altres accions en marxa —la incorporació de 19 treballadors i el reforç puntual d'auxiliars—, però fins ara no s'ha pogut avançar més

Totes dues parts van coincidir que en les pròximes setmanes es podrà recuperar un major ritme de descàrrega que permetrà accelerar la descongestió dels molls de Tarragona i assegurar, encara més, el subministrament de cereals al 'hinterland' del Port de Tarragona.

Els magatzems del Port de Tarragona guarden 580.000 tones de cereals

La mala collita de cereals d'enguany a Espanya i França, l'agressió russa a Ucraïna (principal exportador mundial) i la crisi energètica han obligat a importar major quantitat de cereals que en 2021 i ha augmentat en un 25% l'arribada d'agroalimentaris al Port de Tarragona respecte de l'any passat.

Ara com ara, els magatzems del Port de Tarragona compten amb més de 580.000 tones de cereals, dels quals 40.000 tones són de blat i altres 40.000 són de farina de soia.

També en aquests moments, el Port de Tarragona presenta una ocupació gairebé total dels seus molls amb 20 vaixells atracats, la meitat d'ells carregats amb productes alimentaris.