Uns treballadors del Port de Tarragona amb cotxes

El Port de Tarragona, el més ben valorat en tràfic de vehicles

L'ANFAC ha publicat l'Estudi de valoració de la logística maritimoportuària de 2020

El Port de Tarragona  encapçala la classificació entre els ports del sistema portuari espanyol en tràfic de vehicles. Una posició compartida amb el Port de Pasaia i anunciada per l'ANFAC (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions) després de publicar l'Estudi de valoració de la logística maritimoportuària de 2020.

El Port de Tarragona, en aquest estudi, ha obtingut una valoració de 4,3 sobre 5 punts en el tràfic de vehicles a les terminals del Port de Tarragona: Bergé Marítima i Noatum Terminal Tarragona.

El 2021 és el tercer any consecutiu que l'entitat portuària tarragonina augmenta en aquesta valoració. Una nota que donen els fabricants d'automòbils i camions. A més, es posiciona per damunt de la mitjana ponderada de tot l'estudi, que és de 3,9.

La nota que ha rebut el Port de Tarragona, entre 4 i 5 punts, correspon a un nivell entre «satisfactori» i «molt satisfactori», dins la forquilla de valors màxims que es pot assolir. Amb aquesta fita, el Port de Tarragona escala dues posicions respecte a les valoracions de l’estudi de 2019, en què només dos ports han incrementat les seves valoracions.

L'esmentat estudi destaca diversos aspectes per tenir una valoració final. Entre altres, destaquen la importància creixent per als fabricants de vehicles de la utilització del ferrocarril en les importacions i exportacions. Per aquest motiu, es fa necessari seguir potenciant la connectivitat ferroviària per aconseguir l'arribada de trens.

També destaquen la necessitat d'avançar en la flexibilitat del servei i l'adaptació a les necessitats dels fabricants, així com en la digitalització dels processos dintre dels ports, entre d'altres.


L’alta puntuació, 4,3 sobre 5, de la infraestructura tarragonina que comparteix amb el Port de Pasaia supera en valoració els ports de Santander, Sagunt, València, Vigo, Barcelona i Màlaga, que, amb una puntuació de 2,5 obté la pitjor valoració dels ports participants.


En l’esmentat estudi es destaca que, malgrat que en 2020 es va reduir el volum del tràfic de vehicles al voltant d’un 20% en els ports espanyols, al Port de Tarragona s’ha continuat amb la tendència de l’increment de l’ús del ferrocarril en els tràfics d’exportació i s’ha passat del 18,6% del total en 2019 fins al 20,9% en 2020.