Pla mitjà del Moll Química Granels Líquids

El Port de TGN prepara la 5a edició del Med Hub Day amb actes presencials i virtuals

L'objectiu del programa és potenciar el Mediterrani com a hub de líquids a doll

L'organització del Port de Tarragona prepara la jornada del Med Hub Day 2021, patrocinada pel clúster ChedMed. La cinquena edició d'aquest certamen es durà a terme el 18 i 19 de novembre, amb el Seminari de Tarragona com a seu.

Recuperació de la presencialitat

A causa de la pandèmia, la passada edició es va realitzar en un format 100% online. Enguany, la programació vindrà marcada per comptar amb actes presencials, tot i que també tindrà sessions online.

D'aquesta manera, el congrés tindrà un format híbrid, bilingüe i gratuït, amb un programa ple d'experts vinculats al sector.

El mar Mediterrani, la clau del projecte

La intenció principal d'aquesta edició del Med Hub Day és promoure, debatre i intercanviar informació sobre aquells avantatges i oportunitats que pot presentar el mar Mediterrani actuant com a plataforma logística per a productes químics i petroquímics.

És per això que durant els dies 18 i 19 de novembre, diverses institucions que formen part del procés logístic es reuniran al Seminari de Tarragona per adaptar-se a un modus operandi on el bunkering, els nous combustibles i energies, i la intermodalitat seran els protagonistes.

Un programa cada cop més reclamat

El Med Hub Day va arrencar la primera edició l'any 2017, i cada any ha anat augmentant el nombre d'assistents fins a la darrera, que va reunir 120 persones tot i comptar amb un format virtual.

El pròxim dijous 18 de novembre a les 15 hores, el president del Port de Tarragona Josep M. Cruset donarà la benvinguda a tots els assistents a les jornades. Tot seguit, donarà pas a la primera sessió del certamen, que parlarà de Ports i terminals i clourà amb un networking i una activitat en línia.

L'endemà, el divendres 19 de novembre, començarà la segona sessió sobre Companyies Petroquímiques i Hubs a les 9.30 hores. Per acabar, la tercera i última sessió del programa començarà el mateix divendres a les 11 hores, i formarà un debat sobre la transició energètica i sostenibilitat.

El programa rebrà a diversos ponents internacionals relacionats amb el sector de la logística, transport i emmagatzematge de productes petroquímics. Entre els quals destaquen Ronald Backers, del Port de Rotterdam, Olivier Maronneaud, director de la consultoria química de IHS Markit amb seu a París, i Paul Hickin, director de S&P Global Platts.

El Port de Tarragona, referent en líquids a doll a Europa

Les instal·lacions portuàries tarragonines formen un hub mediterrani dedicat a l'emmagatzematge i la distribució de productes líquids a granel. És per això que l'àrea del Camp de Tarragona és considerada com una de les principals plataformes del sud d'Europa per dur a terme aquest procés amb els productes petroquímics.

El conjunt d'empreses de la indústria química i petroquímica a Tarragona suposa una producció de 20 milions de tones l'any, el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de l'Estat.