Sancho, Ballesté, Rovira i Cruset, a la presentació dels premis Mañé i Flaquer 2021

Els premis de periodisme Mañé i Flaquer mantenen les quatre categories i una dotació de 20.000 euros

Com a novetat, les 48 fotografies presentades en la darrera edició formaran una exposició inèdita al Moll de Costa de Tarragona

Torredembarra  tornarà a oferir, enguany, una nova edició dels premis de periodisme  Mañé i Flaquer, els guardons de referència per al gremi al Camp de Tarragona. L'Ajuntament del municipi, Repsol i el Col·legi de Periodistes, amb la col·laboració del Port de Tarragona, han fet oficial aquest dimecres la convocatòria  de la XXXIV edició. Han confirmat que tornaran a premiar-se les quatre categories que ja existien l'any passat: periodisme Camp de Tarragona, periodisme turístic, comunicació local i fotoperiodisme.

L'alcalde torrenc, Eduard Rovira, ha celebrat la «projecció cada vegada més important» dels guardons, que en els darrers anys han fet el salt de l'àmbit municipal a ser els premis de referència  per a tot el Camp de Tarragona. «Parlem d'uns premis que reforcen el periodisme ben fet», ha defensat Coia Ballesté, presidenta del Col·legi de Periodistes a Tarragona. «En una època de fake news, els periodisme és corresponsable de com evoluciona la nostra societat», ha subratllat. Els guardons es lliuraran  el dia 26 de novembre.

Els guardons es lliuraran a Torredembarra el pròxim 26 de novembre

No hi haurà sorpreses, i la convocatòria torna a acollir les quatre categories diferenciades que ja existien l'any passat, amb una dotació total de 20.000 euros per als guardonats. La més ben valorada és la de Periodisme Camp de Tarragona, per a treballs sobre el territori enviats des de qualsevol lloc del món, amb un premi 8.000 euros per al guanyador.

El premi de periodisme turístic, que admet treballs de tot arreu i sobre tot arreu, està valorat en 6.000 euros. I les dues categories restants, Comunicació Local (per a periodistes que treballin a casa nostra) i Fotoperiodisme  (sobre imatges vinculades informativament al Camp de Tarragona), repartiran 3.000 euros per a cadascun dels seus premiats.

Una exposició al Moll de Costa i un jurat de prestigi

La 34a edició dels guardons arriba amb dues novetats  de ressò. La primera és el fet que les 48 imatges presentades l'any passat a aquesta darrera categoria fotogràfica, que es va estrenar el 2020, configuraran una exposició  inèdita al Tinglado 2 del Moll de Costa de Tarragona. El president de l'Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, ha valorat molt positivament la mostra de les fotografies, que es podran visitar de manera gratuïta  entre els mesos de juliol i setembre.

La segona de les novetats serà la incorporació de la prestigiosa fotògrafa Pilar Aymerich al jurat dels Mañé i Flaquer, avalada per la seva trajectòria  excel·lent durant la segona meitat del segle XX i reconeguda amb distincions com la Creu de Sant Jordi 2005 o el premi de Comunicació No Sexista del 2013. Ballesté ha destacat «la figura imprescindible» d'Aymerich, que se sumarà a altres vuit jurats de reconegut prestigi  en el món de la comunicació.

Per la seva banda, el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, s'ha felicitat per «contribuir i reforçar la nostra implicació amb el territori», després de mantenir una aliança  que ja està més que consolidada amb l'organització i el lliurament dels guardons periodístics. La recepció dels treballs  es tancarà el dia 22 d'octubre i hi podran optar a concurs peces publicades entre l'1 de setembre de 2020 i el 31 d'agost de 2021.