El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, durant la seva intervenció davant els mitjans de comunicació

El propòsit del president del Port de cara a 2023: impulsar comunitats energètiques

Saül Garreta ha fet balanç del 2022 i ha marcat les fites del Port de Tarragona de cara al 2023

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, s'ha marcat com a objectiu de cara a l'any 2023 l'impuls de comunitats energètiques. Garreta, que va assumir el càrrec fa cinc setmanes, ha destacat «l'evident preocupació de les empreses al voltant de la sostenibilitat». Per aquest motiu, el màxim responsable del Port confia a posar en marxa diferents projectes de descarbonització, amb una clara aposta per les energies renovables, entre d'altres.

Durant el pròxim any, el president del Port de Tarragona també espera que s'aprovi la tramitació del pla d'urbanització de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL). Pel que fa a aquest 2022, l'ens portuari tanca amb unes xifres «positives» i molt similars a les de l'any 2021, malgrat la incertesa provocada per la guerra a Ucraïna.

Sobre el balanç d'enguany, el president del Port de Tarragona també ha destacat que la parada de Repsol durant dos mesos va comportar una davallada de prop del 15% dels carburants. D'altra banda, Garreta ha celebrat l'augment del 16% del trànsit de productes a granel al llarg d'aquest 2022 i espera que durant el 2023 s'incrementin els trànsits de càrrega general.

Neutralitat davant el conflicte de l'estiba

Amb la mirada posada el 2023, Garreta confia superar les dades d'enguany i assegura que solucionar el conflicte de l'estiba ajudaria a aconseguir uns millors resultats, ja que la situació actual els afecta «directament». Tot i això, el president diu que des de l'APT s'han mantingut «neutrals» en una problemàtica entre «unes empreses i els seus treballadors».

En aquest sentit, Garreta ha afegit que l'únic que poden fer des de l'ens portuari és «intentar que arribin a solucions» perquè «la seva imatge no es vegi afectada».