Un grup de turistes esperen per fer el check-in a l'hotel Blaumar de Salou

El sector turístic de la Costa Daurada preveu un 80% d'ocupació durant la Setmana Santa

A les Terres de l'Ebre, s'arriba al 90%, fregant les xifres prèvies a la pandèmia

El sector turístic de la Costa Daurada es prepara per a una Setmana Santa similar a les que es registraven abans de la pandèmia, amb unes previsions d'ocupació del 80% pel que fa als hotels i del 85% als càmpings. Segons la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), el públic és de proximitat i familiar, concretament català, basc, navarrès i en menor mesura, francès.

A les Terres de l'Ebre, les previsions són encara més optimistes, ja que des de l'Associació d'Empresaris Ecoturisme s'apunta que s'han reservat el 90% dels allotjaments per als dies forts de la Setmana Santa. Això suposa fregar les xifres prèvies a la pandèmia.

L'eliminació de les restriccions i el bon temps incrementen les reserves

Els empresaris del sector turístic, tant de la Costa Daurada com de les Terres de l'Ebre, coincideixen en titllar la situació com de certa «normalitat». En aquest sentit, l'eliminació de les restriccions sanitàries contra la pandèmia que afectaven la mobilitat els últims dos anys han tingut un efecte positiu a l'hora de fer les reserves.

Montse Callau, de l'associació Ecoturisme, ha explicat que l'arribada del bon temps ha tingut una incidència directa en l'augment de reserves a les Terres de l'Ebre. Callau ha assenyalat que les dues darreres setmanes les reserves s'han incrementat, un fet que ha portat «il·lusió» al sector de cara a la nova temporada turística.

A les comarques interiors de la demarcació, les dades d'ocupació són més altes que a la costa. La presidenta de l'Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, Pilar Miró, ha assenyalat que entre Dijous Sant i el dia de la Mona els allotjaments de la comarca estaran plens al 95%. «Tenim una sensació de normalitat perquè a la zona de la Terra Alta, l'ocupació per Setmana Santa sempre és molt alta», ha dit.

L'esport, un al·licient turístic

Altres al·licients que ajuden a iniciar la temporada turística als hotels costaners són les propostes esportives. És el cas del Rally Catalunya Històric que se celebra a Salou aquest cap de setmana. El gerent de l'hotel Blaumar, Albert Canadell, ha assenyalat que es tracta d'un esdeveniment que ajuda a complementar l'ocupació que s'espera de cara a la Setmana Santa, tot i que es tracta d'un tipus de públic diferent.

Aquests dies, la Costa Daurada, concretament Cambrils, també acull la celebració del Torneig Internacional TGN Bàsquet, que després de dos anys d'absència arriba a la seva 17a edició. Enguany, 68 equips d'arreu i més de 850 jugadors i jugadores es reuneixen al Pavelló Municipal cambrilenc per gaudir de l'esport de la cistella.

Segons Xavier Guardià, portaveu de la FEHT, les activitats esportives de la Costa Daurada representen un atractiu per als turistes. La federació calcula que durant la Setmana Santa i els dies posteriors, entre 10.000 i 12.000 persones visitaran aquest destí per fer turisme esportiu.