Pla mitjà d'un bungalow ocupat del Càmping La Llosa de Cambrils

Previsions optimistes del sector turístic de cara al pont de desembre: 70% d'ocupació

Ara com ara, a la demarcació de Tarragona, hi ha oberts un 30% de càmpings, un 20% d'hotels i 15% de places d'apartaments

La presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Berta Cabré, ha qualificat el pont de desembre com a «correcte, tot i que enguany el pont queda una mica fragmentat, sent festius dimarts i dijous, hem vist que molts clients faran vacances durant dos períodes, o bé de dissabte a dimarts, o bé de dijous a diumenge».

Cabré ha indicat que, de cara a aquests dies, «esperem públic familiar i de proximitat, sobretot d’origen nacional, que aprofitarà l’estada a la nostra destinació per conèixer l’oferta lúdica de PortAventura World, enfocada al Nadal. En general, amb les places disponibles, arribarem a un 70% d'ocupació turística».

Només hi ha oberts un 20% dels hotels vacacionals

Segons la FEHT, aquests dies hi haurà un 20% dels hotels vacacionals oberts. En aquest sentit, esperen arribar a un 65% d’ocupació, comptant amb les reserves de darrera hora que s'esperen en funció de la climatologia. Cabré ha afegit que «si les estacions d'esquí ja poden obrir, molts clients preferiran anar a la muntanya».

Sobre els càmpings, ara mateix hi ha 14 establiments oberts —6 de costa i 8 d’interior—, aproximadament el 25% del total i l’ocupació rondarà al voltant del 75%. «Els clients, bàsicament famílies catalanes, es decanten més pels bungalous, protegint-se, ara que les temperatures són baixes», ha assenyalat Cabré.

Finalment, la previsió d’ocupació pel sector dels apartaments  és del 50%, aproximadament, segons ha apuntat la presidenta de la FEHT, amb «unes 3.300 places disponibles, un nombre reduït si tenim en compte que a la zona de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre hi ha unes 25.000 places».

Dades positives durant la primera quinzena de novembre

Cabré ha explicat que la primera quinzena de novembre ha estat positiva pel sector turístic tarragoní. Segons dades del Tourism Data System de l'Observatori de Turisme del Departament d'Innovació Turística d'Eurecat, de l'1 al 15 de novembre, a la província s'han realitzat més de 215.000 pernoctacions, això representa un increment de gairebé el 8% respecte al mateix període de l'any 2019, que es pren com a referència.

Per destinacions turístiques, a la Costa Daurada s'han fet més de 180.000 pernoctacions (+1,1% respecte al mateix període de 2019) i a les Terres de l'Ebre, més de 33.000 (+69,5%). Sobre aquestes dades, Cabré ha dit que demostren que «la gent segueix amb ganes de viatjar i que la nostra proposta de turisme esportiu, d'esdeveniments i de turisme sènior també és interessant pels diferents mercats».