Un grup de treballadors del sociosanitari de Tarragona

Els professionals de la salut de Tarragona denuncien intrusisme laboral

La iniciativa pretén conscienciar la població del risc de tractar-se per professionals no col·legiats

'Stop intrusisme'. Ras i curt. Així és el lema de la campanya que han posat en marxa vuit col·legis de professionals de la salut de la demarcació de Tarragona per lluitar contra l'intrusisme laboral que pateixen per part de persones no titulades ni col·legiades.

Una iniciativa que neix a les comarques tarragonines després de detectar un increment important d'aquesta situació en el sector. Els professionals involucrats han alertat d'aquesta pràctica.

En aquest sentit, han assenyalat que posar-se en mans de persones no col·legiades pot tenir riscos físics i mentals, lesions o malalties derivades de males praxis per als pacients.

A més, en cas d'accident o d'una mala actuació d'una d'aquestes persones, es poden trobar en situacions compromeses. En ser víctima, el pacient es pot trobar en una situació d'indefensió, ja que no tindrà cap cobertura ni assegurança de responsabilitat. Alhora, han animat els professionals de la salut  que es col·legiïn.

Els vuit col·legis de la salut que formen part d’aquesta campanya són el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona, el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, l'Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona, la Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i el Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya.