Imatge del Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

La programació estiuenca del Museu del Port es clou amb 'Passejant amb Apodaca'

Un dels actes més destacats del cap de setmana serà l'11a elecció de la Pubilla i l'Hereu de Tarragona, que tindrà lloc dissabte a la tarda

La programació estiuenca del Museu del Port de Tarragona es tanca aquest divendres 2 de setembre, a les 20 hores, amb l'activitat 'Passejant amb Apodaca', activitat inclosa en el cicle 'Vespres al Museu del Port'. Es tracta d’una visita teatralitzada, on l’enginyer i director d’obres Ruíz de Apodaca explica els canvis i la fisonomia del Port Modern a finals del segle XVIII.

L’activitat es fa en català i és la segona sessió que es fa en aquest cicle, sent la primera el passat 5 d’agost amb una gran acceptació. L'activitat és gratuïta, tot i que hi ha aforament limitat, motiu pel qual cal fer reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.

Elecció de la Pubilla i l'Hereu de Tarragona

Un dels actes més destacats del cap de setmana serà l'11a elecció de la Pubilla i l'Hereu de Tarragona, organitzada per l'Associació de Pubillatge de Tarragona. La cita serà aquest dissabte a la tarda a la sala 1 del Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. L'assistència a l'esdeveniment és lliure, tot i que l'aforament estarà limitat a 100 persones.

L’acte començarà a les 18.30 hores amb la proclamació dels electes i comptarà amb l'assistència de tot el Pubillatge d’arreu de Catalunya. Aquest esdeveniment es tancarà al voltant de les 20 hores amb una fotografia de família. 

'Som i serem', la crònica pictòrica del 'procés', al Refugi 1

Fins a l’11 de setembre es pot visitar al Refugi 1 del Moll de costa l’exposició 'Som i serem', obra de l’artista tortosí Lluís Llop Bosch. La mostra inclou 90 obres concebudes arran de l'anomenat 'procés', l'1-O i «la posterior repressió», que ocupen un total de 70 metres lineals.

Les obres han estat concebudes com a crònica pictòrica dels fets històrics succeïts a Catalunya durant l’anomenat ‘procés’, des de les multitudinàries manifestacions, passant per 1-O i la «posterior repressió».

Lluís Llop Bosch és un artista multitècnica resident a Reus que ha exposat en nombroses ocasions tant a Catalunya com a l’estranger. La seva línia segons temporades i temàtica, es mou actualment en una figuració molt simplificada on amb una pintura simple i sincera explica allò que pretén.

'L’antropologia dels sentiments' d’Isabel Muñoz, Premi Nacional de Fotografia al Tinglado 1

Al Tinglado 1 del Moll de Costa encara es pot visitar l’exposició 'L’antropologia dels sentiments: darrer episodi. L’impur i la raó' de la consagrada fotògrafa Isabel Muñoz, que exposa a Tarragona per primer cop. Muñoz, guanyadora del Premi Nacional de Fotografia 2016, construeix un recorregut temàtic entorn de la representació obsessiva i heterogènia del cos humà.

L’obra de la reconeguda fotògrafa es caracteritza per una cerca constant de la bellesa i el llenguatge dels cossos, i de les seves creacions es destil·la que els cossos narren com si fossin llibres. La mostra estarà oberta fins al 18 de setembre.

L’horari expositiu de tots els recintes del Moll de Costa és de les 10 a les 13 hores i de 17 a 20 hores de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.