Imatge d'una dona amb el paraigües i molt vent.

Protecció Civil demana «molta prudència» aquest dilluns al Camp de Tarragona

Es preveu un fort vent, amb ratxes que poden superar els 72 quilòmetres per hora

Alerta aquest dilluns en diversos punts de Catalunya, entre ells, el Camp de Tarragona. Protecció Civil ha advertit aquest diumenge, dia 26 de desembre, que s'ha activat la prealerta el pla VENTCAT de cara al dilluns, dia 27 de desembre. I és que es preveuen fortes ratxes de vent, que en segons quin indret podria superar els 72 quilòmetres per hora.

El Camp de Tarragona podria ser una zona afectada

En l'avís emès per Protecció Civil, es contempla que dilluns hi hagi fort vent a diverses zones del país. Segons han informat, aquestes zones afectades podrien ser les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, el sud de Girona i també el Camp de Tarragona. De fet, segons el mapa facilitat per Protecció Civil, el fort vent pot afectar de 12.00 a 18.00 hores les comarques del Priorat, Baix Camp, Alt Camp, Conca de Barberà, Tarragonès i Baix Penedès.

Demanen «molta prudència»

Així doncs, Protecció Civil ha demanat «molta prudència», sobretot pel que fa a la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure. A més, també ha facilitat diversos consells a tenir en compte quan bufa un vent fort. Alguns, van dirigits per quan estiguem a casa, mentre que n'hi ha d'altres per quan ens trobem per carrer o simplement fora de casa.

Per un costat, demanen tancar «bé les portes i finestres» i no deixar «trastos ni altres objectes a terrasses». A la vegada, cal tancar i assegurar «portes, finestres i tendals, així com evitar deixar objectes a les façanes». 

Ja per quan ens trobem fora del nostre domicili, Protecció Civil recorda que «si és imprescindible desplaçar-se», cal fer-ho amb molta precaució, ja que ens podem trobar alguns obstacles moguts pel vent a la via. Quan anem pel carrer, ens avisen que vigilem «amb el mobiliari urbà, les grues, els contenidors de la brossa, l'arbrat i tots aquells objectes que el vent pugui fer caure». A més, també recorden que «no pugem a llocs alts i exposats al vent, com ara bastides o altres construccions».

També demanen «anar amb compte quan practiquem esports a l'aire lliure» i evitar «parcs, jardins i zones boscoses», ja que el vent pot fer caure branques o, fins i tot, els mateixos arbres. Finalment, també recorden que «al mar, allunyem-nos d'espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop» perquè les onades «ens podrien arrossegar».