Turista a l'Aeroport de Reus.

El PSC portarà al Parlament la «vergonyosa» retallada de la Generalitat a l'aeroport de Reus

En clau local, reclamen que el govern de Reus aixequi la veu davant d'aquest «despropòsit»

La reducció de l'aportació de la Generalitat a l'aeroport de Reus, que quedarà per sota de la meitat del que s'hi havia destinat fins ara, és «vergonyosa» i «un despropòsit» segons critica el PSC. El diputat al Parlament Rubén Viñuales considera que és «una burla i una presa de pel». Fins ara el Govern català destinava a l'aeroport de Reus 2.250.000 euros l'any, mentre que fins al 2024 aquesta quantitat quedarà reduïda a 938.000 euros anuals.

Els socialistes portaran aquesta qüestió al Parlament per exigir al govern en funcions que faci marxa enrere. Viñuales carrega contra el centralisme de la Generalitat i es pregunta si els diputats d'ERC i de Junts consideren que «el sector turístic de la Costa Daurada és una cosa menor».

«Creuen que amb tot el que ha hagut de suportar el teixit turístic del territori amb l’impacte de la covid es mereixen veure com, al damunt, la Generalitat els retalla les inversions en promoció? Considera l’actual Govern d’ERC i Junts que Catalunya s’acaba al sud del Llobregat?», etziba.

Reclamen que el govern de Reus es posicioni

Subratllen, també, que és l'única administració que ha reduït la seva aportació a l'equipament, mentre que tant la Diputació de Tarragona com els ajuntaments de la regió l'han mantingut. En clau local, el portaveu del PSC de Reus, Andreu Martín, també considera «vergonyós que ni l’alcalde ni cap membre del govern de la ciutat hagin aixecat la veu per queixar-se».

Ho veu «una mostra més de la connivència amb els greuges comparatius que està provocant la Generalitat al nostre territori». És per això que reclamen «un rebuig explícit» a aquesta decisió per part del govern local. Martín situa l'aeroport de Reus com «una infraestructura clau per al desenvolupament econòmic i social de Reus i de dinamització de tot el territori, i més en aquests moments en què el sector està fortament tocat per les restriccions de la pandèmia».

Recorda, de fet, que el maig del 2020 el PSC va presentar una moció, que es va aprovar, per reactivar l'aeroport. Aquella moció establia que s'havia d'instar la Generalitat «a treballar, junt amb la resta d’administracions implicades i associacions del sector, per reactivar l’aeroport».

Martín afegeix que «ara més que mai, es posa de manifest la necessitat urgent de realitzar totes les gestions possibles per reactivar l'aeroport i captar noves rutes». Un repte que confiaven que els governs reusenc i català entomarien; «però, el resultat ha estat tot el contrari, tot un despropòsit», ha conclòs Martín.