Recollida de joguines Creu Roja

La Creu Roja engega una campanya de recollida de joguines per als infants de Tarragona

La iniciativa rep el nom 'Els seus drets en joc' i estaran a diversos punts de la demarcació

La Creu Roja Joventut prepara la 29a edició de la campanya de recollida de joguines per a infants en situació de vulnerabilitat al territori.

A partir d'aquest dissabte 20 de novembre han començat a recopilar joguines noves, no sexistes i no bèl·liques amb l'objectiu de, com a mínim, igualar la xifra de 7.773 jocs repartits a més de 3.100 infants l'any passat. La campanya durarà fins al 4 de gener.

La pandèmia ha provocat un agreujament

La crisi causada per la Covid-19 ha fet que la situació de moltes famílies ateses per la institució hagi empitjorat encara més, i per això la campanya busca garantir que tots els infants puguin gaudir del seu dret al joc, reconegut per la Convenció dels Drets dels Infants de Nacions Unides.

S'agafen al lema 'Els seus drets en joc', i admeten que les joguines i jocs, a part de ser una font d'oci, ajuden a millorar les seves habilitats comunicatives i de relació.

Enguany, la iniciativa donarà el tret de sortida amb un concert solidari del grup de versions Ready to Rock  a La Palma de Reus, el dissabte 20 de novembre des de les 11 fins a les 15 hores. L'única manera d'accedir al certamen és portar una joguina com a donatiu a la Creu Roja.

Joguines de tres característiques

La campanya ha reiterat que les joguines han de ser noves, no bèl·liques i no sexistes, i preferiblement sostenibles  i cooperatives. Eva Cañete, la responsable del projecte, ha explicat que «creiem que almenys una vegada a l'any tots els nens i nenes han de poder gaudir d'una joguina nova».

A més, Cañete ha explicat que «les franges de 0 a 3 i d'11 a 14 anys són en les que solen quedar menys cobertes» i que «encara que a vegades no ho tinguem present, també recollim llibres de lectura».

El procés de recollida i repartiment

Les joguines es poden donar a diferents espais al voltant de tota la província a la web de La Joguina Educativa, on també es pot visualitzar el calendari d'activitats a les diferents localitats.

Repartiment de joguines de la Creu Roja

La Creu Roja ha informat que caldrà entregar les joguines  sense embolicar i amb el seu embalatge original. Un cop recollides totes les joguines, el voluntariat de la institució les classificarà per edats i les repartiran als tutors de les famílies, que seran els que decidiran en quin moment se'ls hi donaran els jocs als infants.

Altres formes de participar

A més de la donació  de joguines, hi han altres maneres de col·laborar amb la campanya, com pot ser ajudar a difondre la iniciativa entre la població, fer aportacions econòmiques, cedir espais per a la recollida, entre d'altres.

Aquestes ajudes permetran arribar a aquells sectors de la població que desconeixen el programa.