L'artista Lluís Llop Bosch, en una imatge al seu taller

El Refugi 1 del Moll de Costa acull des de dijous l'exposició 'Som i serem'

La mostra de Llop Bosch restarà oberta fins a l'11 de setembre

Aquest dijous 11 d’agost, a les 19 hores, s’inaugura l’exposició 'Som i serem' de l’artista tortosí Lluís Llop Bosch al Refugi 1 del Moll de Costa. La mostra és el resultat del treball fet en els deu últims anys per Llop Bosch i que va començar l'any 2012 amb l'exposició 'Variacions de les Quatre Barres, que es va poder veure a la Llotja de Reus.

L’any 2018, i ja en format gran, 'Som i serem' es va exposar també a la capital del Baix Camp. La que es veurà al Moll de Costa del Port de Tarragona és una versió ampliada en els darrers quatre anys. En la primera exposició, l’artista va treballar amb la tècnica dels monotips, que feia uns dos anys que estava acabant en el seu estudi.

Segons l’artista, «no sé ben bé com, suposo que a conseqüència del moment històric que estàvem vivint a Catalunya, vaig veure clarament el que fer... tenia allà les quatre barres, era tan senzill com canviar l’orientació i reconvertir el que en principi havia de ser una al·legoria al camp, afegint alguns elements més».

Una mostra amb 90 obres

Des de l'any 2018 i fins avui, la mostra ha crescut en vuit quadres i cinc instal·lacions que sumen 90 obres que ocuparan un total de 70 metres lineals. Totes les obres han estat concebudes «com a crònica pictòrica dels fets històrics succeïts a Catalunya durant l’anomenat 'procés', des de les multitudinàries manifestacions, passant per 1-O i la posterior repressió».

L’exposició, d’accés lliure, es podrà veure des de l'11 d'agost a l'11 de setembre. L'horari d'obertura de dimarts a dissabte serà de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores, mentre que els diumenges i festius estarà oberta d'11 a 14 hores.

Lluís Llop Bosch, artista multitècnica

Lluís Llop Bosch, nascut a Tortosa l'any 1959, és un artista multitècnica resident a Reus. Ha exposat en nombroses ocasions tant a Catalunya com a l’estranger. La seva línia, segons temporades i temàtica, es mou actualment en una figuració molt simplificada on amb una pintura simple i sincera explica allò que pretén.

Fill de pintor i professor d’art, va iniciar els estudis artístics a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa i es va interessar per la il·lustració i el disseny gràfic col·laborant amb l’equip de setmanari Migjorn d’Amposta.

Ha realitzat cursos monogràfics sobre tècniques pictòriques i procediments artístics a l’Escola d’Art de Tarragona i es va iniciar en el gravat amb Sebi Subiròs (Fundació Rodríguez Amat) i Toni Alcàsser (Escola d’Art de Tarragona).

En l’actualitat, és soci de l’Associació d’Artistes de Reus (ARA), col·laborador del Col·lectiu Vila-seca i també fundador i president d’Artistèri, una associació per a promoure el col·leccionisme d’art i promoció d’artistes.