El teatre del Moll de Costa

El Refugi 1 del Moll de Costa acull una activitat de prevenció de la violència de gènere per a joves

Seran 10 sessions per a joves d'entre 14 i 20 anys

El Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona acollirà l'activitat formativa de prevenció de la violència de gènere per a joves sota el títol 'Taller de Teatre Social', durant el mes de febrer i març. L'activitat, organitzada per l'equip de Medi Obert de Justícia Juvenil dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona, comptarà en un total de 10 sessions per a joves d'entre 14 i 20 anys. 

Dins del marc de col·laboració que té amb els Serveis Territorials de Justícia a Tarragona, el Port de Tarragona cedeix el Refugi 1 on els jóvens podrà explorar i identificar els rols dins de la violència de gènere. L'objectiu principal d'aquesta activitat és que les participants puguin analitzar de manera crítica les pautes de relació del sistema heteropatriarcal i, al mateix temps, conèixer formes de relació respectuoses i inclusives.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El 'Taller de Teatre Social' és un projecte que tracta el gènere en tots els seus vessants, des de la construcció de la identitat fins a la violència de gènere, estructural i cultural. La formadora Júlia Moreno pretén submergir-se amb els joves i reflexionar amb debats i dinàmiques de teatre a partir de les seves pròpies experiències. En aquesta formació es vol generar un ambient de confiança i respecte en el grup per poder expressar-se i crear una atmosfera on es puguin sentir lliures. D’aquesta forma es podrà qüestionar tot el que comporta la desigualtat i la violència de gènere.

Amb tot el bagatge i contingut treballat anteriorment, finalment, el jovent crearà un curtmetratge  en què plasmaran la realitat d'una desigualtat de gènere latent. La gravació  estarà íntegrament construïda pel grup participant.