repsol

Repsol comença a utilitzar drons a Tarragona per resoldre revisions i vigilàncies

Drons marins per supervisar instal·lacions submarines i drons aeris a les canonades, les primeres proves

La companyia química Repsol està començant a treballar amb la tecnologia dron  com a eina de futur per realitzar les tasques de revisió i vigilància de les seves instal·lacions submarines o de grans estructures. El programa encara es troba en la fase inicial per tal de calibrar les possibles aplicacions d'aquests elements a la companyia, però tot apunta que se centraran en inspeccions visuals de zones de difícil accés per tal de reduir els riscos laborals dels treballadors al mínim, com ara complexes canonades molt altes.

La primera de les preses de contacte de Repsol amb els drons va tenir lloc a principis d'any a les instal·lacions marines del complex de Tarragona, amb un vehicle autònom submarí encarregat d'una inspecció visual acurada del pantalà del Port i de les llargues canonades que connecten la refineria amb els vaixells. La intenció és seguir per aquesta línia i explorar el rendiment dels drons en com més situacions millor.

La primera prova de Repsol amb tecnologia dron ha estat a les instal·lacions marítimes de Tarragona

L'empresa creu que si aconsegueix aplicar aquesta nova tecnologia amb èxit, l'eficàcia i l'eficiència dels treballs que resoldrà es veuran immediatament afavorides. Després de la primera prova a Tarragona, la companyia obre la porta a seguir fent assajos en altres punts i amb altres objectius, per tal de refermar l'aposta pels drons i la intel·ligència artificial a mitjà termini.

Repsol, a més, obre la porta a col·laborar amb altres companyies del sector per «participar en un ecosistema que co-desenvolupi aquesta tecnologia  i posi a disposició el nostre coneixement i instal·lacions»,  de manera que garanteixi que les noves possibilitats que obren els drons esdevinguin un nou motor per a la indústria química del territori.

També et pot interessar