Pla general del Complex Industrial de Repsol a Tarragona

La nova gran inversió de Repsol per a produir un producte d'alta qualitat a Tarragona

Es destinarà a la planta de poliols del complex industrial de la companyia al Morell

L'empresa del sector químic Repsol fa una nova inversió milionària en el seu complex industrial a Tarragona. En concret, posarà més de 18 milions d'euros per a produir poliols polimèrics d'alta qualitat. 

D'aquesta manera s'ampliarà la gamma amb productes d'alt valor afegit i es maximitzarà la capacitat de producció de la planta del polígon petroquímic nord, al Morell. Una nova línia de producció que comptarà amb una tecnologia pròpia desenvolupada per científics del Repsol Technology Lab. 

En aquest sentit, la nova gamma de Repsol està dirigida als mercats del descans, mobiliari entapissat i seients per a automoció. 

La posada en marxa a finals de 2023

La companyia Repsol farà una gran inversió a la planta de poliols del complex industrial a Tarragona. Una quantitat que serà de més de 18 milions d'euros amb l'objectiu d'ampliar la gamma de poliols polimèrics d'alta qualitat.

Es tracta d'una clara aposta de la companyia multienergètica per atendre les necessitats dels clients de la indústria del poliuretà flexible, especialment en les aplicacions de confort i automoció, com ara matalassos, mobiliari entapissat i seients. Això permetrà maximitzar la capacitat de producció global amb graus de més valor afegit.

La major part de la inversió que es farà a la planta de l'empresa tarragonina es destinarà a la modificació de l'actual planta de poliols polimèrics amb la instal·lació d'un segon reactor a la línia de producció.

Els treballs que s'han començat a Repsol ja han començat i, en concret, es van iniciar el mes d'abril passat. En aquest sentit, la posada en marxa d'aquesta novetat està prevista per al quart trimestre de 2023.

A més, aquesta planta del polígon petroquímic nord de Tarragona comptarà amb una nova tecnologia desenvolupada per científics del Repsol Technology Lab gràcies a la qual s'optimitza el procés, es millora el rendiment i les propietats tensils i de duresa de les escumes, tot aconseguint els requeriments d'aplicacions premium.

En paraules de Javier Sancho, director del Complex Industrial de Tarragona, «avancem en la diferenciació dels productes que fabriquem al Complex de Tarragona i en el compromís de continuar oferint als nostres clients solucions d'alta qualitat».