Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Repsol també analitzarà la qualitat de l'aire del Polígon Sud aquest 2019

Seguirà el model de l'estudi que l'Institut Cerdà ja va fer al Polígon Nord durant el 2018

Imatge del complex químic de Repsol a Tarragona. | Cedida

D'igual manera que Repsol va encarregar un informe sobre la qualitat de l'aire del Polígon Nord l'any 2018, enguany el gegant químic duplica l'aposta. Aquest 2019 no només tornarà a analitzar la qualitat de l'aire en els punts ja estudiats un any abans,  sinó que també s'inclouran mesures al Polígon Sud de la indústria química tarragonina. «Hem decidit estendre el model a la banda sud, després de la trobada entre el president de la companyia i els alcaldes del Camp de Tarragona», han confirmat des de Repsol.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

D'aquesta manera, es pretén que l'estudi del 2019 sigui molt més complet que l'anterior a escala territorial. També s'ampliaran els punts de control al Polígon Nord, de manera que la suma total enguany serà de 26 mesuradors entre els dos complexos industrials. Cinc d'ells pertanyen al terme municipal de Tarragona, mentre que la resta s'ubiquen al Morell, la Pobla de Mafumet, Constantí, Perafort-Puigdelfí, Vilallonga del Camp, Alcover, Valls, la Canonja, Vila-seca, Reus i els comparadors de Barcelona i Prades.

Font (Repsol): «No es tracta només de complir amb la normativa ambiental»

El president del Complex Industrial de Repsol al Camp de Tarragona, Josep Francesc Font, ha explicat que «no es tracta només de complir amb la normativa ambiental», sinó que treballen per «reduir al mínim possible l'impacte ambiental de les activitats»  en els perímetres propers a les químiques. «Es tracta d'un pas més cap a un model de transparència amb la ciutadania», ha afegit la companyia.

L'estudi del 2018 al Polígon Nord va concloure que «cap emissió supera els límits legals» a l'aire dels punts analitzats del Camp de Tarragona, i va anar a càrrec de l'Institut Cerdà, a encàrrec de Repsol. El mètode d'anàlisi, dissenyat per la Universitat Rovira i Virgili i l'EURECAT, va rebre recentment l'aval de la comunitat científica amb la publicació d'un article en la prestigiosa revista especialitzada 'Science of the Total Environment'.

També et pot interessar