Pla general del Complex Industrial de Repsol a Tarragona

El complex de Repsol a Tarragona comença a produir el primer gran lot de biocombustible per a avions

El combustible sostenible permetrà reduir l'emissió de CO2 a l'atmosfera en més de 600 tones

El Complex Industrial de Repsol  a Tarragona ha confirmat la producció del seu primer lot de combustible sostenible —biocombustible— per a avions. Es tracta d'un lot de 10.000 tones de biojet, que permetrà reduir l'emissió de CO2 a l'atmosfera en fins a 630 tones respecte a un carburant tradicional. Aquest impacte que s'evita seria l'equivalent, per exemple, a 55 vols Barcelona-Madrid.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La companyia no ha amagat la seva satisfacció  després de tirar endavant la producció, que ja ha superat totes les proves requerides, i ja treballa en alternatives  per dissenyar altres models de combustible sostenible basats en el reaprofitament de residus. La intenció, asseveren, és subratllar l'aposta per carburants  amb baixa petjada de carboni per avançar cap a la descarbonització  en les pròximes dècades. El compromís de Repsol és és reduir les emissions  contaminants a zero de cara a l'any 2050.

El Pla Nacional Integral d'Energia i Clima defensa els biocombustibles  com «la tecnologia renovable més àmpliament disponible» per a carburants d'avió. La producció a la planta de Tarragona  no és exclusiva per part de Repsol, que també l'està engegant a altres complexos industrials d'arreu de l'Estat, i la notícia aspira a marcar un  punt d'inflexió  en les línies dels objectius de desenvolupament sostenible del gegant químic.