Port de Tarragona

La ruta que connecta el Port de Tarragona i Turquia mou 16.150 unitats de transport

Les importacions superen les exportacions, mentre que l'ocupació supera el 80%

El Port de Tarragona celebra el primer aniversari de la ruta Ro-Ro que connecta amb el Port d'Izmir, a Turquia, convertint-se en un èxit total. En aquests primers dotze mesos de funcionament s’han mogut un total de 16.150 UTIs (Unitats de Transport Intermodal).

Les xifres d’importació són les més elevades amb un total de 8.502 UTIs mogudes i una ocupació al voltant del 90%. Les dades d’exportació (de Tarragona a Turquia) s’han anat consolidant al llarg dels mesos i és on actualment el departament comercial està posant el focus per atraure més càrrega.

En total entre Tarragona i Turquia han viatjat 7.648 UTIs, entre el 80 i el 90% de la capacitat de la línia. Aquesta línia ha despertat l’interès per part d’algunes empreses del territori que veuen com aquest servei ajuda a la seva internacionalització gràcies a la gran freqüència i velocitat d’enviament.

La línia Ro-Ro genera nous serveis intermodals

La ruta entre Tarragona i Turquia és una solució interessant per al sector dels contenidors, degut als costos dels nòlits i a la falta de disponibilitat d'equips buits. L'èxit de la línia es deu als serveis per ferrocarril des del Port de Tarragona amb el centre de la península Ibèrica, Anvers i Ludwigshafen.

Aquest servei fa que Tarragona sigui el port peninsular amb la connexió més ràpida amb Turquia, en poc més de dos dies. Atès que es tracta d'una connexió ro-ro, permet aconseguir uns temps porta a porta extremadament competitius i àgils.