Un avió de Ryanair a punt d'aterrar a l'Aeroport de Reus

Ryanair vol recuperar la base de Reus amb més rutes però demana «incentius» al govern

La companyia vol negociar amb els governs i Aena un «pla estratègic» pels aeroports de Reus i Girona després d'un bon estiu

Ryanair no descarta reobrir una base a Reus i reactivar la de Girona a l'hivern si hi ha incentius públics que els permeten ampliar la capacitat. «Volem continuar creixent a Catalunya, no només al Prat», ha afirmat el conseller delegat de la companyia aèria irlandesa, Eddie Wilson, en una entrevista amb l'ACN.

Wilson ha apostat per negociar amb els governs locals i amb Aena «un pla estratègic» pels aeroports de Reus i Girona després d'un estiu «molt bo», encara que marcat per les vagues dels tripulants de cabina. D'altra banda, la companyia avisa que Barcelona es «pot penedir» de limitar el creixement de la demanda del Prat i de no ampliar la infraestructura.

Presència durant tot l'any a Reus

El conseller delegat de Ryanair ha afirmat que «no hi ha cap raó» per la qual la companyia no hauria d'estar present durant tot l'any als aeroports de Reus i Girona, després que els resultats de l'estiu hagin estat «contundents». Wilson ha assegurat «que no es descarta» recuperar la base de Reus, però ha insistit a demanar a Aena i als governs locals «incentius» per tal que puguin operar durant tot l'any i per poder implementar noves rutes als dos aeroports.

En aquesta línia, el directiu de l'operadora irlandesa ha instat les administracions locals a «representar millor» la ciutadania que els vota, part de la qual «té negocis» i confia en la companyia «perquè els porti visitants amb els quals puguin connectar».

Pujada del preu de les tarifes

Wilson ha afirmat que no esperaven haver recuperat ja els nivells de facturació i moviment de prepandèmia i ha insistit a dir que l'estiu «ha estat excel·lent». Això no obstant, el conseller delegat de la companyia ha admès que els costos energètics actuals han portat a una pujada de deu euros en les tarifes, fins als 50 euros de mitjana.

En aquest sentit, ha reconegut que preveuen un hivern «fràgil i amenaçant», tot i que esperen que captar nous passatgers a conseqüència de l'increment en el preu dels bitllets d'altres operadores.

Wilson també ha atribuït l'increment de les tarifes «a la reducció del mercat». Segons ha assegurat, l'oferta dels seients és més limitada actualment i això comporta una pujada en els preus.