Salou, Reus i Tarragona fan pinya per reclamar l'estació intermodal al territori

Els tres alcaldes s'han reunit a Salou per reivindicar l'estació de l'aeroport i el nou desplegament ferroviari

Salou, Reus i Tarragona han fet pinya avui dimecres, 12 de desembre, per reivindicar l’estació intermodal i el nou desplegament ferroviari a la demarcació. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha rebut els batlles Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer al consistori salouenc, en una reunió que ha girat al voltant del document de projectes ferroviaris pendents, una proposta que va ser pactada el passat mes d’abril entre els alcaldes de Cambrils, Vila-seca, Salou, Reus i Tarragona.

L'estació intermodal, una prioritat de les comarques de Tarragona

D’entre la llista de prioritats hi ha la construcció de l’anomenada estació intermodal, o estació central al costat de l’aeroport, una infraestructura «que ens permetrà una connectivitat aèria cap a l’aeroport del Prat amb una alta velocitat i on Reus seria una nova terminal de l’aeroport de Barcelona», ha explicat Granados. A més, l'alcalde salouenc vol impulsar una sèrie de millores al municipi, com ara uns pavellons provisionals que faran d’estació per als 800.000 passatgers anuals que baixen a l’estació de Salou - PortAventura, l’estudi del desmantellament de les vies i el projecte del tren tram. Aquest últim projecte «ajudarà a cohesionar el territori, a més de ser un projecte per a persones, i que permetrà vertebrar una excel·lent connexió», ha afegit.

Pellicer: «El nou govern de Madrid té un canvi d'actitud molt positiu»

Durant la trobada, els batlles de la demarcació han anunciat noves reunions amb les administracions de la Generalitat i el Ministeri de Foment «per seguir insistint en les necessitats de la segona àrea metropolitana del país, on viuen més de 350.000 persones i que té un alt índex d’atracció turística», apuntava l’alcalde de Reus. Pellicer també ha recordat que han canviat els interlocutors en matèria d’infraestructures a un govern i l'altre. «He de dir, però, que el nou govern de Madrid té un canvi d’actitud molt positiu», ha destacat.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha remarcat que aquesta reivindicació territorial arribarà de nou a Madrid després de Nadal, i ha explicat que «aquest territori està treballant com una realitat metropolitana, amb una interlocució única; un fet que no havia passat mai al llarg de la història; amb unitat d’acció», ha reblat.