Imatge dels compartiments dins del Palau d'Esports Catalunya on es duu a terme la vacunació massiva

Salut anuncia 1.600 dosis de la vacuna Covid per aquest dissabte al Palau d'Esports de Catalunya de Tarragona

Es vacunarà persones nascudes entre el 1962 i el 1971 | Salut ha obert la convocatòria per començar a vacunar-les

El Departament de Salut ha obert la convocatòria per començar a vacunar les persones nascudes entre el 1962  i 1971  amb la vacuna de Pfizer/BioNTech. Salut informa aquest dijous que la convocatòria es desenvoluparà de manera esglaonada i que es començarà per la gent de més edat, les persones nascudes el 1962 i que, per tant, ara tenen 58 o 59 anys. En les pròximes setmanes, s'enviaran progressivament SMS  de convocatòria per vacunar les persones d'aquesta franja d'edat.

També es pot demanar cita  a través del web vacunacovidsalut.cat; si els horaris  o els punts de vacunació ja estan complets, es recomana tornar-ho a provar els dies següents per comprovar noves disponibilitats, indica Salut.

Vacunació massiva el dissabte a Tarragona

El gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Ramón Descarrega, ha anunciat aquest dijous que s'injectaran al voltant de 1.600 dosis aquest dissabte al Palau d'Esports de Catalunya de Tarragona. La gent que rebrà aquest vaccí seran persones que estan per sota dels 60 anys. Es començarà per la població de 59 anys i s'anirà baixant progressivament. 

Les dosis que s'administraran aquest dissabte a Tarragona  en un horari de matí, son aquelles que no es van administrar el dimarts i dimecres d'aquesta setmana. Per aquest motiu s'ha permès oferir-les per aquest 8 de maig. El gerent ha volgut  destacar que l'oferta anirà en augment durant tota la setmana vinent. 

Ramón Descarrega afirma que la situació als hospitals està en una «certa estabilitat», però tampoc s'està registrant una disminució important als centres sanitaris tarragonins. En l'últim balanç del departament de Salut s'han notificat 90 pacients ingressats al Camp de Tarragona i 44 a les UCI. Als hospitals de Tarragona ciutat, segons Salut, hi hauria 15 persones ingressades.

La pandèmia es troba en un moment on l'evolució de casos i ingressos no té una similitud amb onades anteriors, explica el gerent de la regió sanitària i, creu, que un dels principals motius d'aquest fet és la vacunació.