Imatge d'arxiu del buc Punta Mayor, de Salvament Marítim, atracat al Port de Tarragona

Salvament Marítim va assistir 79 vaixells d'esbarjo l'estiu passat a Tarragona i l'Ebre

El Ministeri de Transports divulgarà consells pràctics a les xarxes socials per millorar la seguretat de les activitats nàutiques

Salvament Marítim va assistir 79 embarcacions d'esbarjo en situació d'emergència, l'estiu passat a Tarragona i les Terres de l'Ebre. Ho han explicat aquest dimecres al Serrallo durant la presentació de la campanya d'estiu per prevenir accidents i millorar la seguretat de les activitats nàutiques, impulsada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana .

El 52% de les emergències que va atendre Salvament Marítim estan relacionades amb aquest tipus d'embarcacions i per això s'ha impulsat la campanya, que s'ha presentat a Tarragona amb un simulacre de rescat. En aquest sentit, es difondran consells pràctics als navegants a través de les xarxes socials, així com una guia de recomanacions de seguretat a través de l'aplicació Safe TRX.

L'any passat, a tot l'Estat, Salvament Marítim va atendre prop de 5.000 persones en més de 1.500 emergències relacionades amb embarcacions i altres tipus de material nàutic d'esbarjo, més de la meitat de les emergències assistides.

Nova normativa de les embarcacions d'esbarjo

Cal recordar que a partir de l'1 de juliol, la normativa de les embarcacions d'esbarjo canvia. La norma determina quins han de ser els equips de seguretat, de navegació i de protecció contra incendis dels vaixells i estableix mesures per reduir la contaminació del medi marí.

Tota aquesta informació formarà part de la campanya que es divulgarà per les xarxes socials a través de les etiquetes #SeguridadNautica i #Riesgos0. La campanya també compta amb un vídeo promocional amb les recomanacions bàsiques per actuar abans i després de les travessies al mar i es repartirà un tríptic per al públic infantil.