Gossos al refugi de l'SPAC.

Arriba el miracle: Donen 70.000 euros anònimament per salvar el refugi de Torredembarra

Una donació permet a la protectora aconseguir el finançament per comprar els terrenys

Havia de passar un miracle, i ha acabat passant. La Societat Protectora d'Animals de Catalunya (SPAC), ubicada a Torredembarra, finalment no haurà de tancar les portes el 31 de desembre. Contra tot pronòstic, la protectora ha aconseguit els 120.000 euros que necessitava per pagar l'entrada del traspàs dels terrenys on s'ubica, i podrà mantenir l'activitat.

Això ha estat possible gràcies a un donatiu de 70.000 euros que han rebut aquesta setmana, que ha permès arribar a la xifra necessària. Aquests diners se sumen als que l'entitat ha anat aconseguint a través de sortejos, altres donatius i la plataforma GoFundMe. Amb els 120.000 euros, SPAC podrà pagar l'entrada pel traspàs dels terrenys on estan ubicats.

Finalització del contracte de lloguer

Aquesta ONG dedicada a la defensa i l'ajuda dels animals es trobava en una situació límit. La propietat dels terrenys on estan ubicats se'ls volia vendre, amb la qual cosa els va comunicar que no els renovava el contracte de lloguer. L'única opció era comprar aquests terrenys, una cosa que havien de fer abans del 31 de desembre, quan acabava el contracte. 

L'elevada xifra va fer que des d'SPAC donessin gairebé per perdut l'espai. El passat octubre van començar una campanya per buscar llar pels 200 gossos i 80 gats que tenien. Els 120.000 euros assolits, però, evitarà que hagin de tancar les portes i podran pagar l'entrada del traspàs.

Tot i això, des de l'entitat recorden que la «lluita segueix», perquè hauran d'anar pagant cada mes una quota per completar el traspàs. Per això mantenen oberts els donatius per tots els que vulguin col·laborar.

Convenis amb ajuntaments

El tancament d'SPAC hauria generat un altre problema, ja que l'entitat s'encarrega de la gestió dels animals abandonats en molts municipis de la zona. La seva desaparició hauria suposat l'extinció d'aquests convenis. Un d'aquests ajuntaments és el del Vendrell, que ja ha confirmat que mantindrà l'acord amb la protectora.

Els animals abandonats són recollits per la policia del Vendrell, que els trasllada al refugi que hi ha al polígon La Cometa. Aquest és un espai petit, que gestiona SPAC, on caben entre quinze i vint animals, però només hi poden estar 21 dies. Després passen al refugi de Torredembarra.