Pla general del municipi de Mont-roig del Camp, on s'instal·larà la planta de l'ILJIN Materials

Satisfacció al territori per la milionària inversió industrial a Mont-roig del Camp

L'empresa sud-coreana ILJIN ubicarà la seva primera planta de producció a Europa al Camp de Tarragona, creant 500 llocs de treball

Satisfacció al territori per la milionària inversió que l'empresa sud-coreana ILJIN Materials farà a Mont-roig del Camp. Serà una inversió de 600 milions d'euros que permetrà la creació de 500 llocs de treball. Els veïns i comerciants del municipi del Baix Camp han mostrat la seva satisfacció i també la seva sorpresa per l'elecció del seu poble per l'empresa asiàtica.

En aquest sentit, ha estat el principal tema de conversa a les botigues, bars i places del municipi aquest dilluns. La gran majoria dels veïns estan convençuts que el projecte ajudarà a revitalitzar l'economia local. Una de les veïnes és Pilar Asencio, que ha explicat a l'ACN que «esperem que sigui una millora pel poble, com a mínim tindrem vida, hi ha molt de jovent que ha de marxar a fora a treballar».

Els comerciants de Mont-roig del Camp també han mostrat la seva satisfacció i consideren que la instal·lació de la nova fàbrica d'ILJIN serà un revulsiu econòmic que permetrà retenir els joves i alhora atraure persones d'arreu del territori. «Hem de procurar que vingui gent a viure al municipi i que s'incentivi el comerç, busquem el progrés i prosperitat», ha subratllat Josep Maria Llorenç, propietari d'una immobiliària.

El sector empresarial hi veu una gran oportunitat

Els empresaris del Camp de Tarragona també han expressat la seva satisfacció per l'arribada a Mont-roig de l'empresa ILJIN. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, s'ha mostrat «feliç» i ha explicat que aquesta inversió permetrà diversificar l'economia de la zona. En aquest sentit ha declarat que «segur que ara a Corea del Sud ja saben on som i saben que és un lloc on es poden fer inversions industrials de nivell qualificat».

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, s'ha mostrat en el mateix sentit que el seu homòleg de la capital del Baix Camp, pronosticant que altres empreses del sector es voldran instal·lar al territori. «Serà com una taca d'oli i anirà donant vida i seguretat a molta gent i a tot el territori», ha pronosticat.

Els sindicats també ho valoren positivament

UGT i CCOO també han celebrat la notícia perquè es crearan llocs de treball de qualitat. Els sindicats han remarcat que els llocs de treball que es crearan seran «de valor afegit i de qualitat». El secretari general d'UGT Tarragona, Joan Llort, ha assenyalat que «la valoració és totalment positiva. Veiem que hi ha un impuls d'inversions i això és positiu pel territori, per les persones i per diversificar l'economia».

Per la seva banda, José Martín, secretari general d'indústria de CCOO, ha manifestat que «Tarragona tradicionalment viu del turisme, però no pot ser. Amb la pandèmia ha quedat clara la fortalesa del turisme i de la indústria, que genera llocs de treball estables i de qualitat».