Imatge dels assistents a la reunió entre la FEHT i els responsables de Turisme de la Generalitat

El sector de l'hostaleria i el turisme de Tarragona reclama al Govern que arribin els ajuts directes

Demanen una pròrroga de la moratòria de l'impost sobre les estades turístiques

La presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Berta Cabré, ha reclamat aquest divendres, 14 de maig, al conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, que arribin els ajuts directes previstos per al sector turístic de Tarragona.

«El 2020 ha estat el pitjor any de la història,  ens trobem en un moment crític», ha recordat la presidenta de la FEHT. Ho ha fet en una reunió presencial que Cabré ha qualificat de «necessària» i en la qual també s'ha tractat la pròrroga de la moratòria de l'impost sobre les estades turístiques, conegut com a passaport sanitari i la comunicació i promoció internacional de Tarragona com una destinació «segura», entre altres qüestions, ha detallat la federació en un comunicat. «És molt important que tots els països europeus sàpiguen que el nostre  ritme de vacunació és elevat i que els seus ciutadans poden passar les vacances amb seguretat a casa nostra», ha reclamat Cabré.

Sobre la moratòria de l'impost sobre les estades turístiques, la presidenta de la FEHT ha reclamat al Govern que no l'engegui enguany: «No és adequat que penalitzin el nostre preu de comercialització amb més impostos».


La trobada s'ha fet a l'hotel H10 Imperial Tarraco de Tarragona, i també hi han participat el director general de Turisme,  Octavi Bono; el delegat territorial del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i la directora dels serveis territorials de la Conselleria a Tarragona, Carme Mansilla.