L'hotel 4R Playa Park Salou durant les vacances de Setmana Santa

El sector turístic de Tarragona inverteix 70 MEUR en millores i nous establiments

Segons les dades de la FEHT, en els darrers sis anys la inversió ha estat de gairebé 500 milions d'euros

Les empreses turístiques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han invertit al llarg uns 70 milions d'euros durant l'any 2022 per renovar, millorar i construir nous establiments, segons les dades que ha comunicat aquest dimarts la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), pocs dies abans de l'inici de la temporada turística d'estiu.

Concretament, els hotels han invertit uns 45 milions; els càmpings, 20; mentre que els apartaments, cinc. Segons la presidenta de la FEHT, Berta Cabré, en els darrers sis anys, el total de les inversions del sector és de gairebé 500 MEUR. Després d'aquestes inversions, a la demarcació s'ofereixen unes 70.000 places en hotels, 78.000 en càmpings i 25.000 en apartaments.

Berta Cabré ha assenyalat que «després de dos anys molt complicats i de la incertesa que vivim, els empresaris segueixen invertint. Tant empreses petites com grans cadenes demostren la seva aposta continuada per millorar la qualitat dels seus establiments a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre». En aquest sentit, confia que aquest estiu s'assoleixin xifres d'ocupació similars a les de 2019.

Reformes integrals i un nou hotel a Salou

Durant l'any 2022, els hotels de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre han apostat per les reformes integrals, amb la construcció de grans piscines i instal·lacions aquàtiques amb tobogans per als més petits, noves àrees infantils, la renovació dels espais d'spa i wellness, així com nous serveis de restauració. Pel que fa a les habitacions s'han dotat de nou mobiliari i tecnologia.

A banda de les reformes integrals, cal destacar la inauguració d'un nou hotel a Salou, l'Alannia Salou, un complex hoteler, de quatre estrelles, que destaca pel seu caràcter innovador i sostenible.

Les millores en càmpings i apartaments

Els càmpings també han invertit durant els primers mesos de l'any per estar a punt de cara a la temporada d'estiu, instal·lant zones aquàtiques per a infants, habilitant nous allotjaments i zones per a mascotes, instal·lant nous bungalous amb tots els serveis, millorant les zones esportives i les zones comunes de dutxes i serveis.

Per la seva banda, en el sector dels apartaments, la inversió s'ha destinat en la compra d'immobiliari per a fer gestió de lloguer turístic i a reformes, tant de l'interior —renovació de mobiliari, banys i cuines— com de l'exterior dels allotjaments —piscines, jardí, façanes, instal·lació de panells solars i zona de jocs—, entre altres inversions i manteniment preventiu de cada any.