Pla mitjà d'un bungalow ocupat del Càmping La Llosa de Cambrils

Les previsions del sector turístic tarragoní per al pont de la Puríssima

El Priorat i la Terra Alta calculen una ocupació del 85%, mentre que al Delta de l'Ebre la previsió cau fins al 50%

Aquest divendres es dona el tret de sortida al pont de la Puríssima, que s'allargarà fins al pròxim dimecres. En aquest sentit, el sector turístic de la demarcació de Tarragona preveu una ocupació d'entre el 60% i el 70%, tant als establiments de costa com als d'interior. En aquest sentit, des de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) s'ha recordat que la situació sanitària segueix condicionant les reserves.

En una època de temporada baixa en el sector turístic de casa nostra, una dotzena de càmpings i una vintena d'hotels obren portes aquests dies. Les previsions apunten que el públic serà majoritàriament nacional. En aquest sentit, el portaveu de la FEHT, Xavier Guardià, ha assenyalat que «si no fos per la Covid-19, tindríem el 100% d'ocupació i hi hauria més allotjaments oberts».

Durant el pont de la Puríssima serà obligatori presentar el 'passaport Covid' per accedir als bars i restaurants. Guardià ha assegurat que la mesura és «interessant» per donar seguretat al conjunt del turisme, tot i que ha reconegut que el control per part dels professionals del sector pot provocar cert «enrenou».

El Priorat s'acosta al 90% d'ocupació, mentre que l'Ebre està condicionat per la temporada de neu

Les previsions, però, canvien segons les comarques. Així, a la Terra Alta i al Priorat, el sector calcula que s'arribarà a un 85% de l'ocupació. Segons la presidenta de l'Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, Pilar Miró, serà complicat arribar a la plena ocupació, però «no tothom va a la neu i hi ha molta varietat de turista que vol fer altres activitats».

Per la seva banda, a les Terres de l'Ebre, especialment a la zona del Delta, es podria situar entre el 50% i el 60% a causa de l'inici de la temporada de neu. En aquest sentit, el portaveu d'Aturebre, Juanjo Bel, ha reconegut que «no és la previsió que nosaltres voldríem, no hi ha l'alegria d'altres anys, quan hem ocupat molt més».

De cara a Cap d'Any, però, els establiments ebrencs faran ple, ja que a poc menys d'un mes per a la seva celebració ja no hi ha cap plaça lliure. Bel ha explicat que «el fet que coincideixi en cap de setmana hi ajuda».

Turisme familiar i de parelles

El sector assegura que el perfil predominant dels turistes d'aquests dies serà el familiar i les parelles que per la seva estada prefereixen apartaments turístics i hotels respectivament. La procedència dels visitants, segons les entitats turístiques, serà bàsicament català, encara que hi haurà també turistes de la Comuntat Valenciana i altres zones de la resta d'Espanya.

El president de Priorat Enoturisme, Roger Felip, ha apuntat que la pandèmia ha fet créixer l'interès pel turisme de proximitat. En aquest sentit ha assenyalat que en una situació sense Covid-19 molts dels visitants haurien optat per viatjar a l'estranger.