Alumnes esperen que els entreguin l'examen de castellà de les PAU, al Campus Catalunya de la URV, a Tarragona

Un 9,70 és la nota més alta de la selectivitat a TGN: l'han aconseguit set estudiants

A les comarques tarragonines, 3.051 estudiants han aprovat les PAU, amb una nota mitjana de 6,83

Fins a set alumnes de la demarcació de Tarragona han obtingut la millor nota a les proves d'accés a la universitat (PAU), amb un 9,7. Es tracta d'una noia de l'Institut Andreu Nin del Vendrell i sis nois que han estudiat a La Salle Tarragona i als instituts Cambrils, Gabriel Ferrater i Soler (Montblanc), Fontanelles (Les Borges del Camp), La Talaia (Segur de Calafell) i Antoni Martí i Franquès (Tarragona).

A les comarques tarragonines, han aprovat la selectivitat 3.051 estudiants, amb una nota mitjana a les PAU de 6,83. Pel que fa a la mitjana de l'expedient dels estudiants tarragonins, aquesta ha estat de 7,62, mentre que la nota d'accés s'ha situat en el 7,304. Pel que fa a les dades de Catalunya, el 96,9% dels alumnes que es van presentar a la selectivitat han aprovat.

L'Aleix Albaiges, un dels estudiants amb millor nota de TGN, vol estudiar una enginyeria a la UPC

Un dels alumnes de la demarcació de Tarragona que ha obtingut una millor nota ha estat l'Aleix Albaiges, estudiant de La Salle Tarragona, que ha explicat a l'ACN que «em pensava que trauria una mica menys, un 9,7 és una nota molt bona que qualsevol persona voldria». Albaiges vol estudiar el grau de Ciència i Enginyeria de Dades de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i té com a segona opció els estudis d'Intel·ligència Artificial a la mateixa universitat.

Albaiges ha explicat que durant els dos cursos de batxillerat s'ha preparat per aprovar les PAU, però sense cap pla d'estudi «especial». En aquest sentit, ha assenyalat que va participar en les classes de repàs organitzades des del seu centre educatiu. «En les dues últimes setmanes abans de les proves vaig fer els exàmens d'altres anys, si no els acabava a classe o feia a casa», ha dit.

L'estudiant tarragoní considera que totes les proves van ser «assequibles i normals», tot i que per ell la matèria més complicada va ser història, perquè «estudiar tot aquell temari es fa pesat, memoritzar no és el meu punt fort, em costa més».