Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El local que CDC té a Reus.

Convergència en venda: Surten a subhasta 25 seus a Catalunya

Entre elles hi ha les seus de Reus i Tarragona

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) encara un dels últims passos del concurs de creditors que va presentar el juny del 2020. La formació de l'expresident Jordi Pujol treu a subhasta pública un total de 25 seus que té repartides al llarg del territori. Entre elles n'hi ha tres de Tarragona i una de Reus, a més de tres locals a Mora d'Ebre, Amposta i Tortosa.

Són aquelles seus que no estan afectades pel cas Palau i que la formació encara manté en propietat. L'objectiu de la subhasta —que està prevista pel 2 de desembre— és recuperar el màxim d'actius possible per fer front al deute d'11, 9 milions d'euros. La subhasta es farà sense preu de sortida i la llista de locals es pot consultar a la pàgina d'IAG.

Quatre locals al Camp i tres a l'Ebre

Quatre d'aquests locals es troben al Camp de Tarragona, un a Reus i tres a la capital de la demarcació. El de Reus està situat a la plaça del Mercadal, mentre que els de Tarragona són tres finques ubicades al número 56 de l'avinguda de Catalunya. També surten a subhasta els locals d'Amposta (Góngora, 26), Mora d'Ebre (Doctor Borràs, 13), i Tortosa (República Argentina, 19).

Aquest tràmit certificarà definitivament la desaparició d'un partit amb més de 25 anys d'història i que va ser fundat el 1974 per Jordi Pujol. Després de fer una coalició amb Unió Democràtica el 1978, va guanyar les primeres eleccions al Parlament de la recuperada democràcia, el 1980. La coalició va ostentar el poder a Catalunya durant 23 anys ininterromputs, amb Jordi Pujol al capdavant. 

Després de dues legislatures a l'oposició, el successor de Pujol, Artur Mas, va recuperar la presidència el 2010, que va mantenir cinc anys. El 2015 Convergència i Unió van trencar per discrepàncies sobre el procés català i als comicis d'aquell any CDC es va presentar en coalició amb ERC. El nom escollit va ser Junts pel Sí.

El 2016, i ja sota la lupa del Cas Palau, el partit es va refundar en el PDeCAT. Pocs mesos després, CDC era condemnada a pagar 6,6 milions d'euros per finançament il·legal. La sentència va considerar provat que el partit feia servir el Palau de la Música per cobrar comissions d'empreses a canvi d'adjudicacions d'obres públiques.