L'Arxiu del Port de Tarragona

Taller gratuït sobre fotografia familiar a l'Arxiu del Port de Tarragona

Les inscripcions per a aquesta activitat, que se celebrarà el 22 de novembre, de 16 a 19 hores, ja estan obertes

L'Arxiu del Port de Tarragona organitza el pròxim dimarts 22 de novembre, de 16 a 19 hores, el taller fotogràfic 'Family Photo Talks'. L'acte, amb inscripció gratuïta, anirà a càrrec de Susanna Muriel Ortiz, arxivera especialitzada en patrimoni fotogràfic i amb una dilatada experiència en analitzar els arxius familiars.

Les persones interessades a participar en aquest taller podran portar una fotografia familiar —una i només una imatge—, a partir de la qual es podrà fer un breu relat a la resta de les persones participants, vers la història que representa la imatge.

Muriel ajudarà a descobrir les marques, els desperfectes i les cicatrius de les fotografies originals i a esbrinar com aquestes captures són portadores d’emocions i significats que, no tan sols contextualitzen les imatges, sinó que les doten d’un valor singular, de continguts que apareixen entre línies.

Descobrir les nostres fotografies

Els assistents al taller descobriran què veuen els altres de les nostres imatges i com és d’important el treball de descripció de les fotografies que pot fer cadascuna de les persones aficionades a una nova comunitat; 'arxivers i arxiveres domèstiques'. També veuran les diferents lectures que es poden produir en el moment d’organitzar les col·leccions de fotografies que molts guarden a casa i s’experimentarà el procés de veure, mirar i analitzar les fotos.

El taller està dirigit a tothom que tingui interès a participar i la inscripció és gratuïta, però les places són limitades i per aquesta raó s’ha de fer una reserva enviant un correu electrònic a l’adreça arxiu@porttarragona.cat. Així mateix, totes les persones que ho necessitin podran sol·licitar un certificat d’assistència.