cap

Tanquen els consultoris mèdics de diversos pobles i l’atenció urgent se centra als CAP

Aquesta mesura s’està fent de forma gradual a les Terres de l’Ebre i ja afecta també comarques com l’Alt Camp o la Conca de Barberà

Els consultoris mèdics de diversos municipis estan tancats fins a nou avís. Aquest missatge s’ha repetit durant les darreres hores als canals de comunicació que la ciutadania té als petits municipis, on s’ha avisat els veïns que el consultori del poble tancava portes.

És una mesura que s’està fent de forma gradual a tot el territori per tal de complir amb les mesures de prevenció del coronavirus indicades per les autoritats sanitàries amb l’objectiu d’optimitzar els recursos assistencials disponibles.

S’estan reorganitzant equips per garantir l’atenció als usuaris

Fonts del departament de Salut  expliquen que «s’estan reorganitzant els equips mèdics i redistribuint zones per poder garantir l’atenció als usuaris», per això s'ha decidit tancar els petits consultoris.

En aquest sentit, es vol evitar el desplaçament de metges, que habitualment cobreixen zones i es mouen d’un municipi a l’altre i, en alguns casos, com ha passat a les Terres de l’Ebre, s’està fent perquè algun sanitari ha donat positiu en Covid-19 i «s’han d’aïllar els metges», apunten.

El tancament de petits consultoris s’està duent a terme en diversos punts de les Terres de l’Ebre i també s’ha copsat a comarques com l’Alt Camp on han tancat els de Montferri, Figuerola del Camp, Rodonyà, el Pont d’Armentera; o la Conca de Barberà, on ja ha tancat el consultori de Conesa i a partir de la setmana vinent, tancaran els de la resta de pobles de la comarca. 

Si es pateix una urgència, es demana que es vagi al CAP de Vila-rodona, en el cas de l’Alt Camp i al CAP de Montblanc o Santa Coloma de Queralt, en el cas de la Conca. Tot i això, si es tenen símptomes, es recomana, primer de tot, trucar al 061.