Un cartell en un edifici de la Seguretat Social

La manca de personal a la Seguretat Social passa factura a Tarragona: tanquen oficines

UGT assegura que a la demarcació tarragonina hi ha més de 120 places vacants a l'INSS

UGT Serveis Públics ha denunciat la falta d'efectius que pateix l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a la demarcació de Tarragona. En un comunicat, el sindicat ha assenyalat que «a la província de Tarragona, malgrat el gran esforç dels treballadors, la falta de recursos humans fa impossible prestar un servei públic de qualitat d'acord amb la demanda que fan els ciutadans».

Segons ha afirmat UGT, ara com ara, a la demarcació tarragonina, la Seguretat Social té més de 120 vacants de personal funcionari sense cobrir, la majoria d'elles entre l'INSS i la Tresoreria General de la Seguretat Social. En aquest sentit, el sindicat denuncia que aquesta xifra suposa una tercera part de les places totals que hi ha.

Aquesta mancança, segons ha afegit UGT, ha obligat a tancar l'oficina de Móra d'Ebre, obligant la ciutadania a desplaçar-se a altres localitats per tal de dur a terme les gestions vinculades amb l'INSS.

El sindicat demana al govern espanyol que incrementi la plantilla de l'organisme

UGT ha denunciat que la manca de personal a l'INSS es dona a tot l'Estat i ha exigit que s'incrementi la plantilla de l'organisme per tal de poder atendre adequadament la ciutadania. En aquest sentit, el portaveu del sindicat ha participat aquest dilluns al Consell General de l'INSS, durant el qual ha acusat el govern de passivitat en la gestió de l'organisme.

El sindicat ha assegurat que durant els primers mesos del 2022, han quedat desateses 733.000 trucades a l'INSS. En aquest sentit, les queixes de la ciutadania també s'han disparat, ja que durant el 2020 es van triplicar respecte del 2019, passant del miler a més de 3.000. El 2021 la xifra va caure, tot i que encara duplicant les xifres prèvies a la pandèmia.

El sindicat ha mostrat la seva preocupació perquè la manca de personal a l'INSS està generant desigualtats, obstruint l'accés de la ciutadania a la informació telefònica i a l'atenció presencial. Així mateix, es denuncia que la bretxa digital creixent està dificultant l'accés als serveis públics de la gent gran o amb dificultats en l'ús de la tecnologia.

Davant això, des d'UGT s'ha demanat a l'Administració de l'Estat que s'emmiralli en el sector bancari, que ja ha començat a prendre mesures per reduir aquesta bretxa digital i millorar l'atenció dels seus clients.