Pla general del Congrés durant el ple d'aprovació de la nova pròrroga de l'estat d'alarma, el dia 6 de maig de 2020.

El tancament de les oficines de la Seguretat Social de Valls, Montblanc i Móra d'Ebre arriba al Congrés

ERC presenta una proposició no de llei pel cas de la Ribera d'Ebre i el PDeCAT registra diverses preguntes

El tancament de les oficines de la Seguretat Social de Valls, Montblanc i Móra d'Ebre arribarà al Congrés  dels diputats de la mà de diverses iniciatives parlamentàries presentades per diputats d'ERC i el PDeCAT. La no reobertura d'aquestes dependències, en el cas del Camp tancades  fa un any des del confinament i l'estat d'alarma i per la manca de relleu d'un treballador a Móra, ha provocat la inquietud  dels usuaris, obligats ara a desplaçar-se per complimentar els seus tràmits. El diputat del PDeCAT, Ferran Bel, ha presentat registrat diverses preguntes sobre les oficines de la Seguret Social a l'Alt Camp i la Conca de Barberà. La diputada ERC, Norma Pujol, ha registrat també una proposició no de llei per reobrir la de Móra d'Ebre.

«Després d'un any i amb les restriccions més flexibles, no hi ha excusa per a no reobrir les Oficines de la Seguretat Social de Valls i Montblanc», ha declarat Bel, qui ha qualificat d'«inacceptable» que els veïns d’aquestes comarques hagin de desplaçar-se fins a Tortosa  o Reus  per a dur a terme les gestions amb la Seguretat  Social.

A més, ha destacat que «les seus físiques de la Seguretat Social són necessàries i imprescindibles en zones rurals, on hi ha una població envellida que té dificultats per fer els tràmits a través d’internet». El diputat ha reclamat al govern espanyol que no basi únicament en criteris econòmics la decisió sobre els tancaments.

Per la seva banda, en referència al cas de Móra d'Ebre, Pujol ha qualificat de «menyspreu total i absolut del govern de PSOE i Podemos cap als veïns» de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat  als quals prestava servei l'oficina. Considera «vergonyós que un govern que es diu d’esquerres tanqui aquest servei amb l’excusa de la jubilació d’un dels dos treballadors que tenia, i que no vulgui substituir-lo».

La diputada ha anunciat que demanaran la compareixença del ministre  «perquè doni explicacions sobre el tancament i la resposta de la seva directora general als Consells Comarcals on afirmava tenir una plantilla provisional i precària, i manca de recursos econòmics». Els republicans presentaran també mocions als ajuntaments de la zona exigint la reobertura així com diverses preguntes per escrit al Senat.