Pla detall del mapa enogastronòmic de la Costa Daurada

Les comarques de Tarragona doblen l'aposta per l'enoturisme i el turisme gastronòmic del territori

La Diputació configura el primer mapa enogastronòmic de Tarragona i la Costa Daurada

La marca de la Costa Daurada i les comarques tarragonines que li donen sentit volen fer un pas més enllà en la promoció i la consolidació del territori com una destinació atractiva per al turisme gastronòmic i l'enoturisme. És amb aquest objectiu que el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha creat el primer mapa enogastronòmic de la demarcació, amb desenes de productes i de vins locals ben ubicats al mapa per tal d'articular «una oferta estructurada d'activitats i experiències singulars» en pocs quilòmetres a la rodona.

El nou mapa de les comarques de Tarragona ja es pot trobar en aquest enllaç i reuneix el bo i millor de denominacions d'origen de la zona com la DOP Siurana, la DO Montsant, la DOQ Priorat, la DO Penedès, la DO Conca de Barberà o altres atractius que no necessiten presentació com els calçots de Valls, la gastronomia marinera de Tarragona, el vermut de Reus o el xató de Calafell o del Vendrell. Són alguns dels exemples, entre molts altres, que apareixen al mapa per articular l'oferta plural de la gastronomia potencial i autòctona del sud de Catalunya.

Els millors vins, la cuina marinera de Tarragona o el vermut de Reus: el territori es vol vendre amb un nou 'mapa enogastronòmic'

Pla detall del mapa enogastronòmic de la Costa Daurada
La proposta inclou desenes de productes locals d'interès per descobrir | Cedida

La iniciativa proposa combinar aquests productes de primera amb experiències dissenyades a mesura com «una ruta en bicicleta travessant un paisatge d'oliveres, un tast de vi mirant les estrelles o un sopar sensorial sobre tines centenàries», entre altres opcions que es recullen a la web oficial del patronat turístic de la demarcació. L'elaboració del treball és fruit del  treball conjunt de les administracions públiques i d'agents privats relacionats amb el sector.

Els responsables de la campanya expliquen que  el nou mapa, que no té precedents, s'adreça tant a un públic interessat en el món de la gastronomia i els vins fins a potencials visitants que vulguin descobrir la Costa Daurada des d'una perspectiva allunyada del tradicional sol i platja.

També et pot interessar