Vots a l'urna.

Tarragona podrà votar si vol monarquia o república en una consulta al maig

Els impulsors volen pressionar el govern espanyol perquè convoqui un referèndum vinculant sobre la forma d'estat

Monarquia o República? Aquesta és la pregunta que s'ha fet per una futura consulta popular arreu de l'Estat. Una iniciativa engegada per la Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República, que té l'objectiu de «pressionar» el govern espanyol per convocar un referèndum sobre la forma d'estat. 

En aquest sentit, el pròxim 14 de maig hi haurà diversos punts de votació per a la consulta. A la demarcació tarragonina es podrà participar a Tarragona i a Salou

A la capital del Tarragonès hi haurà tres punts de votació: a la plaça Cuba, a la plaça Corsini i al carrer Amposta amb Prades. L'horari per votar serà de 10 a 14 hores.

D'altra banda, al municipi de la Costa Daurada també hi haurà un parell de punts de votació: a la plaça 11 de setembre, a l'altura del monument de Rafael Casanovas, i a la Via Roma, a l'altura del mercat. Una consulta que estarà present des de les 9 del matí fins a les 7 de la tarda.

Un dels coordinadors de l'agrupació a Catalunya, Antonio López, ha explicat que hi haurà més de 140 urnes on votar arreu del territori català, la majoria situades a l'àrea metropolitana de Barcelona. A Espanya hi haurà gairebé 1.000 meses i també es podrà participar en algunes ciutats a l'estranger, com Brussel·les, Londres o París.

Monarquia o república?

En un comunicat, la plataforma explica que «en les societats democràtiques els pobles decideixen sobre totes les qüestions que els concerneixen, entre elles sobre una de les importants, la forma d'Estat». 

Per aquest motiu, nombroses organitzacions i col·lectius s'han unit en aquesta plataforma «àmplia i plural» perquè la ciutadania pugui pronunciar-se sobre quina de les dues opcions, monarquia o república, volen. 

Reconeixen i són conscients, que «la consulta no podrà tenir caràcter vinculant». Tot i això, relaten que «és una via d'expressió, participació ciutadana i un acte democràtic», on s'exercirà el dret a decidir.

Així doncs, fan una crida per anar a votar el pròxim 14 de maig en la que anomenen «una gran jornada de participació i lliure expressió popular». Es votarà entre voler monarquia o república com a forma d'Estat.