Els guanyadors del premi Lluís Martí al Teatret del Serrallo

El Teatret del Serrallo acull la 7a edició del Premi Lluís Martí

A Tarragona s'han atorgat els premis de categoria local i catalana

El Teatret del Serrallo ha acollit l'acte de lliurament de premis en la setena edició del Premi Lluís Martí al Valor Social. Un acte en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat de Tarragona i ha convocat la Federació Catalana de Voluntariat. 

El premi va néixer l'any 2015 i promou el coneixement i la pràctica de la responsabilitat social (RS) entre les entitats que en formen part i les apropem a la cultura i a l'activitat empresarial. L'objectiu principal del certamen és reconèixer les bones pràctiques de responsabilitat social de les entitats. 

A més a més, els premis han sabut adaptar-se a la nova situació provocada per la pandèmia. S'han reconegut programes específics d'actuació davant l'emergència sanitària que han dut a terme les entitats del tercer sector. Tasca que s'ha volgut reconèixer i donar-li suport. 

La Federació Catalana de Voluntariat Social és la plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya. Aplega prop de 340 entitats amb les quals s’impulsen recursos i serveis per afavorir l’acció voluntària, una acció que impacta sobre un total d’unes vuit-centes mil persones a Catalunya.

Durant les edicions ja celebrades, més de 140 entitats s'han presentat i 12 d’elles s’han pogut beneficiar del premi. Aquest consta d’una categoria catalana i de quatre categories provincials. Les cinc entitats guanyadores reben un premi en metàl·lic i són avaluades per un jurat.

El lema d'enguany ha estat 'L'ADN que ens uneix' i des del Teatret del Serrallo s'ha reconegut el compromís i la implicació de les persones voluntàries de les entitats i organitzacions. 

L’acte de reconeixement ha estat conduït per la directora de Port Ciutat, Montse Adan, en representació del president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, tot desitjant que aquesta iniciativa tingui continuïtat i oferint les instal·lacions portuàries per a les activitats solidàries, com en cas de l’edició d’enguany que ha impulsat PortSolidari com a entitat local.

L’acte s’ha iniciat amb una actuació de la companyia de teatre Improacatomba juntament amb testimonis de voluntariat. Seguidament, s’ha donat a conèixer l’entitat guanyadora del Premi Lluís Martí al valor social en la categoria catalana, patrocinat per l’Associació de Voluntaris de CaixaBank i dotat amb 4.000 euros.

El premi s’ha atorgat a CPS Francesc Palau en reconeixement a la millor pràctica d’RS atès que ha impulsat un espai que ofereix noves possibilitats d’ocupació a persones en risc d’exclusió social. Els premis es lliuren als quatre territoris i a Tarragona s’han atorgat els de la categoria catalana i local.

El Port de Tarragona, patrocinador en la categoria local del premi

El Port de Tarragona i PortSolidari han patrocinat el premi en categoria local al millor projecte de construcció de comunitat local socialment responsable de les comarques de Tarragona. 

Un guardó dotat amb 1.500 euros i atorgat a l'entitat APRODISCA (Associació Pro-Persones amb disminució psíquica de la Conca de Barberà) de
Montblanc. És una entitat social sense finalitat de lucre especialitzada en la prestació de serveis per a persones amb discapacitat.